Le Figaro: Orbán illiberális modellje jobban ellenáll a civilizációs megrázkódtatásoknak

2023. január 09. 08:14

A cikk szerint az illiberális modell képes ellenállni a tekintélyelvű kapitalista modellek hihetetlen térnyerésének, mint például Kínának.

2023. január 09. 08:14
null

Dominique de Villepin miniszterelnök korábbi tanácsadója, Frédéric Saint Clair író és politológus, a „Hogyan lehet kijutni a liberális zsákutcából?” című mű szerzője a Le Figarónak adott interjújában megemlítette, hogy az illiberális politikai modellek újjáéledése, mint például Orbán Viktoré Európa közepén, a jelek szerint

a „miénknél” jobban ellenáll a civilizációs megrázkódtatások erőszakosságának,

és mindenekelőtt a tekintélyelvű kapitalista modellek hihetetlen térnyerésének, mint például Kína, amely a globalizáció igazi győztese.

Nyitókép: Mátrai Dávid

 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2023. január 09. 22:46
Orbán illiberálisozása hatalmas baklövés volt. Még nagyobb, hogy nem javították azon nyomban. Beszéd közben látszott, hogy keresi a szót, és hirtelen ez jutott eszébe. Az igazi illiberálisok most azzal vádolják, amik ők maguk.
KBA98
2023. január 09. 17:12
és remélem, hogy ez így is marad!
ericco
2023. január 09. 14:45
A szamok pont nem errol arulkodnak. Az illiberalizmus egyetlen elonye, hogy a szart is kepes kockacukorkent eladni, hiszen az egesz rendszer lenyege a nyilvanossag leuralasa erovel, hazugsagokkal.
nempolitizálok
2023. január 09. 10:52
Egyszerű. Nemzeti érdekek szerinti politizálás, szakértelem és nem lopják szét mint a libsik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!