Beszólt a DK-s polgármester ellenzéki társainak, mert „megcsókolják a morzsákat dobáló kezet”

2023. január 04. 13:00

„Lelkük rajta” – üzente polgármester-társainak Kiss László, miután számos ellenzéki kerületi vezető is pozitív lépésnek értékelte az önkormányzatoknak megítélt rezsitámogatást. DK-s társaival perre is készül a kormánnyal szemben.

2023. január 04. 13:00
null

„Őszintén meglep, hogy szép számmal vannak közülünk, akik bedőlnek ennek és megcsókolják a morzsákat dobáló kezet. Lelkük rajta”írta közösségi oldalán Kiss László.

A DK-s polgármester arra reagált, hogy megjelent a 2023-as költségvetés módosításában egy melléklet, amely szerint állami kompenzációt a megnövekedett rezsiköltségek miatt az önkormányzatok. A 44 milliárd forintos keretből 8 milliárd jut fővárosi kerületek számára – a párbeszédes vezetésű Budavár például több mint 88 milliót; a szocialista vezetésű Zugló majd 550 milliót; Niedermüller Péter Gyurcsány-párti polgármester kerülete pedig 300 milliót.

Hiába kapott Erzsébetváros is a keretből, az óbudai polgármester (az újbudai László Imrével, a rákospalotai Cserdiné Németh Angélával, a pestszentlőrinci Szaniszló Sándorral mellett) perre fog menni a kormánnyal szemben: „Nem hagyom tétlenül, hogy

ezért szeretném jelezni, hogy bírósághoz fordulok a nekünk megillető források megszerzéséért!”

Talán erre reflektált a szomszédos II. kerület vezetője, Őrsi Gergely (MSZP) akkor, amikor azt írta kapcsolódó posztjában: „úgy korrekt, ha szomszédaink is tudják, a kerület részesül energiaár-emelkedés miatti kormányzati támogatásban”. Őrsi egyébként pozitív folyamatnak nevezte mind a tárgyalásokat, mind annak „eredményét”.

Hasonlóképpen a józsefvárosi polgármester, Pikó András: „A kormány most épp teszi a dolgát, azt, amit eddig nem tett”. Vagy Zugló első embere, Horváth Csaba (MSZP), aki úgy fogalmazott Facebook-oldalán: „Noha ez nem jelent teljes megoldást a problémánkra, de köszönjük a jelentős segítséget!” És párttársa, a kispesti Gajda Péter: „Kispest több mint 522 millió forintot kap az energiaárak növekedésének kompenzálására. Nos persze ez még nem elég ahhoz, hogy a kétmilliárdos növekményt fedezze,

olvasható az oldalán.

A különutas: Baranyi Krisztina

Baranyi Krisztina mindeközben arról számolt be közösségi oldalán, „Ferencvárost nem hívták semmilyen »rezsitámogatásos« egyeztetésre”. Azt ugyan elismeri, érkezett levél Láng Zsolt kormánybiztostól, amely adategyeztetésre kéri a IX. kerületi önkormányzatot, ebben azonban állítása szerint nem említik állami rezsitámogatás lehetőségét, nincs szó egyeztetésről. Mint írta, „a támogatás önmagában nem múlhat tárgyalásokon”, mivel ez „nem magánszemélyek közötti önkéntes megállapodás”, hanem valamennyiünk pénze,

Nyitókép: Facebook

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burmin
2023. január 04. 18:41
Buta Baranyi lekésted a kerület pénzét !
VerdbenekhyKeményFarkas
2023. január 04. 16:20
Jellemző Orbánra, hogy megpróbálja az ellenfeleit egymás ellen kijátszani! Nem kellene ebbe a csapdába besétálni...
Hangillat
2023. január 04. 16:12
Az elvtársak élesednek és elvtársabbak lesznek az elvtársaknál, élesebb élcsapat éltársai immár. A magyartalan, hungaroid inter-árja hallatja anyagelvű szellemiségét.
DFK
2023. január 04. 15:40
Nos kérem! Jól figyeljenek a baloldaliak! Bármit kapnak, lehet, hogy azt a pénzt egy Fideszes adófizető rakta be a közösbe. Jobb ha semmit se fogadnak el, nehogy a Fidesz kezét csókolgassák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!