Az ukrajnai háború miatt maradt fűtés nélkül a szibériai város egy része

2023. január 05. 14:14

Nyolc órán át nem volt fűtés a -44 fokban.

2023. január 05. 14:14
null

A kelet-oroszországi Jakutszkban hosszú órákra elment a fűtés és a lakók ki voltak téve a tomboló -44 foknak. A Mirror beszámolója szerint a helyiek Putyint hibáztatják, mivel az orosz elnök minden erőforrást a háborúra fordít. Jakutföldön egyre gyakoribbak az áramszünetek, ugyanis az amortizálódó rendszer felújítására nincs kapacitás. 

Idéznek egy jakutszki lakost, aki szerint míg Vlagyimir Putyin új rakétákat fejleszt, addig a hétköznapi emberek megfagynak Szibériában. 

Jakutszkban az ideiglenes generátorok is megfagytak, az időjárásban némi enyhülés várható, az előrejelzések szerint a jövő hét elején a napi maximum elérheti a -35 fokot is. 

Nyitókép: Antoine Boureau / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Falióra tábornok
2023. január 05. 18:25
az orosz hálózatot meg se kell rakétázni, hogy összedőljön :DDD
monuskaroly
2023. január 05. 17:05
Még szerencse hogy az ukránoknak mindenük megvan. Áram, gáz, üzemanyag. A 90-es évekhez képest. a lakosság megfeleződött, nincs gazdaság, nincs infrastruktúra, a fél ország lebombázva. Milyen jövőkép van ott? Az orosznak nem sürgős semmi, amig ilyen "hazafik" vezetik azt a pöcegödröt.
..--..
2023. január 05. 16:59
-zsoltkom- "Az ukrajnai háború miatt maradt fűtés nélkül a szibériai város egy része" Lesz itt más gond is... "Igor Sztrelkov orosz hadielemző, az FSZB egykori ezredese - aki kulcsszerepet játszott abban, hogy Putyin 2014-ben annektálta a Krímet és leigázta az ukrajnai Donyeck régiót - azt állítja, hogy elkezdődött a harc Vlagyimir Putyin megbuktatásáért és koronája megszerzéséért. "A Putyint körülvevő csoportosulások között megkezdődött a harc a politikai Olümposzért" - mondta az ezredes, majd hozzátette, "a leváltásáért folyó harc olyan mértékben dúl, hogy még mi is észrevehetjük". Az FSZB egykori ezredparancsnoka - aki most meglepő módon a Kreml háborús stratégiájának kemény kritikusa - közölte, további félmillió ember azonnali tömeges mozgósítása az egyetlen módja annak, hogy Putyin elkerülje a vereséget és a szégyent az ukrajnai háborúban." https://bit.ly/3jVDJpC "A legnagyobb gond Ribinszkben van, ahol nemrég a város vezetője, Denisz Dobrjakov őszintén elmondta, hogy a szankciók miatt nem jutnak hozzá a megfelelő szivattyúkhoz, amik vannak még a raktárakban, azokat Moszkvában és Szentpéterváron használják fel. Az olyan városoknak azonban, mint amilyen például Ribinszk is, csak a használt vagy a selejtes rendszerelemek jutnak, ha épp vannak. Ezek pedig hamar elromlanak és nincs hozzájuk alkatrész, de ha lenne is alkatrész, a városnak nincs pénze ezekre, mert így is nagy az infláció, az ilyen berendezések pedig eddig is drágák voltak. A város 2022-ben a 200 kilométeres azonnal felújítandó távfűtő szakaszból mindössze öt kilométernyi vezetéket és az ahhoz tartozó berendezést tudott felújítani, azt is önerőből. Ha mindez nem volna elég, Dobrjakov azt is elmondta egy lakossági fórumon, hogy a térségben mozgósítottak közül, nagyon sok víz- és fűtésszerelőt is besoroztak, ezért óriási a szakemberhiány és ezért akkor sem tudnák megoldani a fűtési problémákat, ha lenne elég alkatrészük és pénzük a felújításra." https://bit.ly/3Cqlzmk "Összeomlott az orosz gázexport" https://bit.ly/3GEnarf
hátakkor
2023. január 05. 15:53
A Vörös hadseregben nem finomított benzint rendszeresítettek ágyúcső pucolásra. Ipari szeszt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!