Német lap: Magyarországon akkor is antiszemitizmus van, ha Izrael-barátság van

2023. január 16. 09:12

A Berliner Zeitungon megjelent véleménycikk példaként Soros Györgyöt hozta fel.

2023. január 16. 09:12
null

A Hanno Hauenstein nevével fémjelzett cikk azt állítja, hogy „a történelmileg az európai cionista mozgalmat kezdetben részben keresztények támogatták, akik azért szorgalmazták a zsidó államot, mert attól tartottak, hogy a zsidók aláássák hazájuk etnikai homogenitását”.

Hauenstein állítása szerint Magyarország jó példája annak, hogy ez az „antiszemita hagyomány” ma is él Európában. Példaként említi, amikor a bevándorlási krízis során megjelent hazánkban a Soros Györgyöt ábrázoló plakátok. Hauenstein szerint a magyarországi születésű anerikai milliárdos spekuláns egy filantróp, aki ellenezte a magyar bevándorlási politikát. 

– írja a Berliner Zeitung.

A cikk szerint annak ellenére is ment a Soros-ellenes kampány, hogy Orbán Viktor ma Izrael egyik leghűségesebb szövetségesének számít. A cikk annak kapcsán született, hogy a FAZ-ban nemrég „Kettős mérce a békéért” címmel megjelent cikkét törölték. A szöveg, amely az EU Izraelhez való állítólagos kétértelmű hozzáállásáról számolt be, a közzétett önkorrekció szerint több mint tíz hibát tartalmazott. 

Nyitókép: MENAHEM KAHANA / AFP

Összesen 212 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pepe69
2023. január 19. 14:54
Ha én egy zsidót nem szeretek és ennek hangot is adok és akit egyébként Izraelben is utálnak politikai hovatartozás nélkül mint a szart akkor én antiszemita vagyok? Valaki segítsen ennek a f.szságnak a megértésében mert menten felrobbanok! Ezen "logika" alapján maga Izrael is antiszemita.
Xplorator
2023. január 18. 11:09
Abból, hogy sorosról kitesznek egy képet hogy lesz antiszemitizmus? Mert ha pl. Miklósi Gáborról kiteszek egy képet, mindenféle komment nélkül, az antiszemitizmus. De hogy sorosról, az miért?
syphax
2023. január 18. 07:23
ZSIDÓ IS LEHET GAZEMBER, ÉS NEM AZÉRT GAZEMBER, MERT ZSIDÓ, HANEM--HOGYÚGYMONGYUK--SAJÁT SZAKÁLLÁRA GAZEMBER, "KÜLÖN BEJÁRATÚ CSIRKEFOGÓ", ALJAS SZEMÉT-KÉPZŐDMÉNY. MELY' TULAJDONSÁGÁNAK SEMMI KÖZE NINCS--VAGY "LEHET ÚGY," HOGY NINCS KÜZE-KAPCSOLATA--A ZSISDÓSÁGÁHOZ. VISZONT. BENJAMIN NETANJAHU KIVÁLÓ EMBER ÉS KIVÁLÓ ZSIDÓ! PÁRJÁT RITKITÓAN AZ--AKKOR IS, HA POLITIKAI ELLENFELEI EZT NEM IGY AKARNÁK LÁTNI!
Tarpibp
2023. január 18. 07:07
Azért, mert soros zsidó, nem lehet azt mondani rá, hogy egy szemétláda, miközben egy mocskos gazdasági bűnöző? Undoritó, ahogy "jócslekededetek" mögé bújva próbálja az elért országokat kifosztani ő és akik mögötte állnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!