A dús szakállú elveszett nő, az Orbán Viktor-i választásos önkényuralom hibrid rezsimje – és további abszurd egypercesek 2022-ből

2022. december 31. 09:40

Mázlija volt Örkénynek, hogy ő még szépirodalomként adhatta el az ilyesmit.

2022. december 31. 09:40
null
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli

(Ha a Nyájas Olvasó az alábbi nanotörténetetek valamelyikét esetleg hihetetlennek találná, akkor kattintson az adott szöveg végén található linkre – a szerk.)

 

Keresd a nőt

„Eltűnt nőt keres a rendőrség. A nő vékony testalkatú, 178 cm magas, bozontos szőke hajjal és körszakállal.”

(A Torontói Rendőrség felhívása 2022. június 30-án)

***
 

Áldozatok nélkül nincs győzelem

1390 tonna francia búza ömlött a sínekre Bretagne vidékén, miután egyszer használatos polipropilén anorákot viselő francia ökoaktivisták blokád alá vettek és felnyitogattak egy tehervonatot. 142 tonna gabona használhatatlanná vált, a többit sokéves overálba öltözött húsevő munkások két napon keresztül takarították fel a vasútvonalról, karizom és mindenféle nehézgépjárművek segítségével, kellő mennyiségű fosszilis üzemanyag felhasználásával.

A klímavédők azt hitték, szója van a vagonokban.

(Morbihan, 2022. március 19.)

***
 

A választásos önkényuralom hibrid rezsimje

Az ötödik Orbán-kormány idején történt.

A NER-ben felnőtt Ton műkörmös-shoppingolós videóit milliószámra lájkolta a NAT-tal indoktrinált, genderórák nélkül senyvedő magyar ifjúság – de TikToker létére influenszerünk a YouTube-on is meg-megkeresett havi 2000 dollár körüli zsebpénzt.

Akkor azonban Ton gondolt egy igen merészet, és kockára téve mindent, három és fél hónappal a vészterhes népszavazás után belecomingoutolt a kamerába.

„Igen, meleg vagyok”, így mondta.

Abban a hónapban hétezer dollárt hozott neki a Youtube-nézettség; egy vadonatúj sötétszürke elektromos BMW I3 azonban csak a jogsi megszerzését és egy vidám New York – Las Vegas körutat követően került a tulajdonába.

(WhisperTon, egész évben)

***
 

Innováció

Őszi este volt a Mercedes–Daimler, a Porsche, az SAP, a Bosch, a Kärcher, a Liebherr, a Stihl, valamint a Hugo Boss hazájában, a kutatás-fejlesztés európai mekkájában, a kies Baden-Württembergben.

Rüdiger információéhesen kattintott a közszolgálati tévé oldalára, ahol csupa nagybetűvel ordított rá a felszólító mondat: Egyszerre „ZUHANYOZNI ÉS PISILNI!”. Majd utána némileg enyhébb hangvétellel a magyarázat: Aki naponta egyszer a zuhanyba pisil, az alkalmanként 6, évente pedig mintegy 2200 liter vizet spórol meg.

Elismerőleg hümmögött egyet, majd jólesően bekapott egy kocka csokoládét (az előállításához szükséges vízmennyiség: 70 liter).

(SWR Fernsehen, 2022. szeptember 24.)

***
 

A tudás hatalom

– Tisztelt Egyetem! Alulírottak, a világ 24. legjobb egyetemeként számontartott és „perstare et praestare” jelmondatával szüntelen kitartásra és jeleskedésre hívó New York-i Egyetem 350 fős évfolyamának 82 hallgatója ezúton kérjük szíves intézkedésüket, mivel a magolás helyett problémamegoldásra ösztönző hírneves professzorunk szerveskémia-vizsgái nehezek és az évfolyam kábé negyede tök rossz jegyeket kap, miután a hallgatók jelentős része már a kérdéseket is félreolvassa. Kérjük, ismerjék fel, hogy ha egy órán ilyen gyengék az eredmények, az azt jelenti, nem sikerült prioritásként kezelni a diákok jóllétét. Köszönettel.

– Tisztelt Hallgatók! Elnézést az okozott kellemetlenségekért. A professzor urat a továbbiakban nem alkalmazzuk.

(New York, 2022. október 3.)

***
 

A negyven az új ötven

Figyelem, figyelem! Kedves polgárok, döbbenten állapítottam meg, hogy a Szövetségi Érdemrend kitüntetéseinek csupán 33-34 százalékát adományozzuk nőknek. Ezért közhírré tétetik – nehogy a végén valaki azt gondolja, hogy spontán és erőlködésmentesen változik a helyzet – : mostantól a nemek közötti egyenlőség jegyében, a női nem iránti nagyrabecsülésünk és elismerésünk kifejezéseképpen, a férfiakéval egyenrangú társadalmi teljesítményüket méltóképpen díjazva 40 százalékos női kvótát alkalmazunk az érdemkereszteknél. Kérünk mindenkit, keressen ajánlható személyeket a szomszédasszonyai között is.

(Frank-Walter Steinmeier német államfő 2022. november 23-i bejelentése nyomán rögtön szeretném is felterjeszteni München városának új informatikai referensét, a gendertudományokból doktorált zöld politikusnőt, aki 3,9 millió euró közpénzből nembináris-érzékennyé szerkeszteti át a város valamennyi űrlapját és sablonját.
Prosit!)

 

(Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbakó anyjába engedett mag
2022. december 31. 17:23
Nagyon beteg ez a nemzet.
szgbj
2022. december 31. 14:39
Nagyon szeretem az írásait, Francesca! Van bennük ész, erő, "kellem", humor és a szükséges csipetnyi gúny is. És mert IGAZ dolgokról, dolgokat ír meg. Isten adjon Önnek jó egészséget, mosolyt, alkotó energiát az Új Esztendőre! BUÉK!
Menhetten
2022. december 31. 14:23
Nyári inget begombolni a nyakánál, ilyen a világon nincs!..
kovsa
2022. december 31. 14:01
"a magolás helyett problémamegoldásra ösztönző hírneves professzorunk" - tehát a lexikális tudás mellett a logikus gondolkodásra is szerette volna ez a professzor rávenni a diákjait. Micsoda pofátlan alak. Megérdemli, hogy kirúgják. Ja, nem. De a legjobb: "évfolyam kábé negyede tök rossz jegyeket kap, miután a hallgatók jelentős része már a kérdéseket is félreolvassa." - Tehát, felvesznek olyan embereket az egyetemre, akik az értő olvasást sem birtokolják maradéktalanul. Ez nem semmi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!