Orbán szankciós benzinárról beszélt, Gyurcsányék támadták, most visszahoznák az ársapkát, a jobbos elemző kiakadt

2022. december 08. 05:58

A szerdai nap vezető témáját a miniszterelnök úgy kommentálta, „Mostantól szankciós benzinárak vannak érvényben egész Európában”. Gyurcsány Ferenc pártja kedd estéről szerda reggelre változtatta meg véleményét az ügyben.

2022. december 08. 05:58
null

A szerdai nap vezető témája egyértelműen az egyes üzemanyagokra vonatkozó hatósági ársapka kivezetése volt. Orbán Viktor a kormányülés során közösségi oldalán fordult követőihez és kommentálta a helyzetet. A miniszterelnök arról írt, bekövetkezett az, amitől tartani lehetett, amikor (hétfőtől) életbe léptek a brüsszeli kőolajszankciók. 

A hazai következményekkel kapcsolatosan Orbán Viktor kifejtette: „Mostantól szankciós benzinárak vannak érvényben egész Európában”. Ígéretet tett azonban arra, hogy

A miniszterelnök üzenetéről itt olvashat bővebben

Orbán: Mostantól szankciós benzinárak vannak érvényben egész Európában

Orbán Viktor Facebook-oldalán jelentkezett be a szerdai kormányülésről, posztjához a miniszterelnök azt írta, bekövetkezett az, amitől tartottak, ugyanis hatályba léptek a brüsszeli kőolajszankciók. Mostantól szankciós benzinárak vannak érvényben egész Európában. Magyarországon az ebből keletkező extraprofitot elvonjuk és a rezsivédelmi alapba irányítjuk" - közölte a miniszterelnök. Nyitókép: Facebook

Ahogy arra a Mandiner szerda délután rámutatott, a hatósági üzemanyagárat se kiköpni, se lenyelni nem tudta a Demokratikus Koalíció. Gyurcsány Ferenc pártja szerdán arról értekezett, „a benzinár-emelés csak rontani fog a magyar gazdaság és a magyar emberek, családok helyzetén”, majd leszögezték, hogy az úgynevezett árnyékkormány „elutasítja a brutális áremelést”. 

Kedd estig azonban a DK minden fronton támadta az ársapka intézményét. Dávid Ferenc például korábban arról beszélt, hogy akármekkora is legyen a benzin ára, az emberek akkor is ki fogják fizetni. De a párt gazdaságpolitikusa áprilisban is az ársapka ellen érvelt és annak kivezetését javasolta. A Demokratikus Koalíció korábbi követelése szerint már nyár végére eltűnt volna az ársapka, ami így december elejéig támogatta a magyar fogyasztókat. Minapi kritikáiban Gyurcsány Ferenc pártja azt nagyvonalúan elhallgatta, hogy Magyarország még most is azon országok közé tartozik, ahol az egyik legalacsonyabb a benzin ára

A DK 180 fokos fordulatáról itt olvashat részleteket

A kedd este bejelentett változást és nyomában a szerdai fejleményeket a politikusok mellett véleményvezérek és elemzők is kommentálták. Közülük az egyik legnagyobb visszhangot Deák Dániel bejegyzése váltotta ki. A XXI. század elemzője arról írt, dühös, mert „az új szankciós benzinár igenis komoly terhet jelent a családok számára”. „Nincsen mese, ezt be kell látni!” – tette hozzá. 

Ezek az átgondolatlan energiaszankciók, amelyeket a nemzetközi és hazai baloldal az év eleje óta erőltet, egész Európát energiaválságba sodorták. Messze Európában a legdrágább az energia a világon, Brüsszel szankciós politikája tönkreteszi az európai gazdaságot, ezt mindannyian láthatjuk”, írta Deák Dániel. 

Kifejtette, hogy a kormány az utolsó utáni pillanatig is védte a családokat a benzinárstoppal, de „sajnos a szankciók okozta európai energetikai folyamatok ezt teljesen ellehetetlenítették. És ezzel itt még nincs vége, mert a baloldal újabb szankciókat tervez... Cikkünket ide kattintva olvashatja.

„Dühös vagyok": Felháborodott a jobboldali elemző a benzinárak miatt

Deák Dániel a Facebook-oldalán fakadt ki az új benzinárak kapcsán. Mint írta az elemző, „dühös vagyok, dühösek vagyunk. Ez az új szankciós benzinár igenis komoly terhet jelent a családok számára. Nincsen mese, ezt be kell látni!" Hozzátette, Magyarország pont ezért ellenezte a szankciókat a legelejétől fogva.

Szerda este aztán a kormány bejelentette, hogy 95 százalékos extraprofitadót vetett ki a MOL-ra. Egészen pontosan arról határozott kormányrendelet formájában, hogy 40 százalékról 95 százalékra emelkedik az adó mértéke a Brent olaj és az Oroszországból származó kőolaj közötti árrésre. A kapcsolódó hírt itt olvashatja részletesen.

Nyitókép: Facebook

Összesen 251 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolt
2022. december 08. 17:25
Nekem jó volt az ocsóbb üzemanyag,maradt a kaja árának emeledésének finanszírozására. 480 nál 40% os extraprofit adó volt. 40% emelés után 95% lett az extra pofit adó.Helyes most ne egy szűk réteg gazdagodjon belőle.Úgyhogy sok értelme így az ársapka eltörlését kikönyörögni.
Palatin
2022. december 08. 17:01
Gyurcsány olyan a politikában, mint egy határ, még gözölgö tehénlepény egy budapesti járdán Karácsony föpolgármestersége idején. Nem oda való, de mindenki csak kerülgeti, senki nem akarja eltakarítani, mert undorodnak töle, meg aztán minek vele bajlódni, elvan az ott, nem kér enni, inkább csak úgy körüllépkedik, hogy az már szinte udvarlásnak tünik. Aztán vannak, akik még nem is láttak ilyet, azoknak meg kimondottan tetszik is az "eredetisége" (=bunkósága). A verset, ami Fletóra a legjobban passzolna, azt Juhász Gyula írná meg a legtalálóbban, "Milyen volt böszmesége..." címmel: Milyen volt böszmesége, nem tudom már, De október haván e barbár eszemben jár. Saját sortüzét nézvén, mint részeg gúnár, Lelkében minden találatra szólt egy fanfár. Milyen volt böszmesége nem tudom már, De ha látom e kajlán vigyorgó szerzetet, Szívem sajog, sajnálom e mulya nemzetet, Miért hagyja még öt, miért oly palimadár? Milyen volt böszmesége nem tudom már, De ha arra gondolok, hogy ez a bösz lator, - Ha népem, ne adja Isten, lenne oly botor -, Repetázna, várna ránk a sors, a bús, a sivár.
Palatin
2022. december 08. 14:42
Ha Gyurcsányt megkérdeznék, hogy "Mit akar a DK?", és Gyurcsány életében egyszer igazat akarna mondani, akkor csak azt válaszolhatná, hogy "Mindig az ellenkezöjét annak, amit a kormány." Nem buta ám ez a Gyurcsány, csak így tesz mintha, mert gondoljuk meg a következöt: 1. Ha bejön az, amit a kormány tesz, akkor mindenki örül, az emberek fütyülnek arra, hogy Gyurcsányék mit kuruttyoltak. Elsikkad, hogy hülyeségeket beszéltek, tehát nincs pontvesztés. 2. Ha nem jön be az amit a kormány tesz, akkor jöhet, az "Ugye megmondtuk, a kormány megint hibázott, Orbán mondjon le" cimü eufórikus baromság. Mert az emberek egy része valóban nem lát tovább az orránál és nem gondolkodik el azon, hogy aki 100-szor valami jót csinált, annál egy hiba nem esik latba. A mérleg valóban úgy nézhet ki, hogy Orbán 100 intézkedéséböl mondjuk 1 hibás. Ellenben Gyurcsány 100 intézkedéséböl csak az az 1 helyes, amikor lemond.
KBA98
2022. december 08. 14:16
Eljött az ideje a Magyarországon talált arany kitermelésének! Ide sok munkás kéz kell. Ferit és bandáját egytől egyig el kell vinni oda dolgozni. A a lopott villát adják vissza a tulajdonosnak, Klára meg esetleg megtanul bányászni, de az átvilágítás rendkívül fontos itt is! Még képesek lenyelni a bányászott aranyat is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!