Hová tűnt az LMBTQ-nyomulás?

2022. december 22. 06:00

Az orosz-ukrán háború kitörése óta mintha kevesebbet hallanánk az LMBTQ-propagandáról. Vagy ez csak érzéki csalódás?

2022. december 22. 06:00
null
Szakács Dániel

Szakács Dániel közgazdász írása

Arról azért szó sincs, hogy az LMBTQ-mozgalmak teljesen eltűntek volna, vagy hogy ne próbálnák meg most is uralni a közélet egy markáns szeletét, de jól érezhető, hogy az orosz-ukrán háború kitörése óta a mozgalom és mondanivalója a háttérbe szorult. Kevesebb ilyen cikk jelenik meg, és szubjektíven is az az ember érzése, hogy kevesebbszer botlik ilyesmibe, ahogy a streamingszolgáltatók is visszafogták magukat ezen a téren.

Az LMBTQ-mozgalom hangja legutóbb 2017-ben erősödött fel. Az ok pedig számomra egyértelmű:

Donald Trump teljesen váratlanul megnyerte a 2016-os amerikai elnökválasztást.

Ezt a sokkot az amerikai baloldal nem tudta feldolgozni. Tucatnyi amerikai városban tüntetésnek nevezett huligánkodás kezdődött,  (úgy tűnik, ez egy „népszokás” a demokrata szavazók között, pár évvel később George Floyd halála után is ezek az események mentek végbe). Az egyetemeken megteltek a „safe space”-ek is, ahol nem lehetett a csendre és magányra vágyó, áldepresszióba burkolózó demokrata diákokat zavarni.

Történt más is.

2017-től nagyon erősen lehetett érzékelni, hogy „feltekerték” az LMBTQ-propagandát!

De miért is „tekerték vissza” az LMBTQ-propagandát Biden megválasztása, de főleg az orosz-ukrán háború kitörése után? Nos, egyrészt miután a politikai hatalom is a kezükbe került 2021-ben, Biden beiktatása után, már nem volt szükség a zavarkeltésre, másrészt kezdtek rájönni, hogy ha ennyire nyomják az LMBTQ-propagandát, az kontraproduktív lesz. 

De a legfőbb ok nem ez, hanem az orosz-ukrán háború kitörése. Nyilvánvaló volt, hogy az USA mindenáron meg akarja akadályozni, hogy Ukrajna újra orosz befolyás alá kerüljön.

Ennek számtalan oka van, a teljesség igénye nélkül néhány: az amerikai cégek óriási befolyást szereztek az ukrán gazdaságban. A másik legmeghatározóbb ok az pedig a geopolitika. Az amerikai birodalom nyilván nem hagyhatja, hogy egyik ősi ellensége, az oroszok, teret foglaljanak az USA/NATO befolyási övezetből. Bár Ukrajna nem NATO-tag, jelenleg akkor is sokkal közelebb áll a NATO-hoz, mint Oroszországhoz.

A fentiekből egyértelműen következik, hogy 2022. február 24-től,

a háború kitörésétől számítva az USA-nak és érdekszférájának elsődleges preferenciája már nem az „LMBTQ-tanok” propagálása lett,

hanem az, hogy Ukrajna továbbra is az amerikai befolyási övezet része maradjon. Ennek pedig nyilvánvaló folyománya lett, hogy mostantól nem az LMBTQ-t propagáló NGO-k, hanem az ukránokat támogató civilszervezetek fogják kapni a nagyobb pénzügyi támogatásokat.

Ezzel párhuzamosan a médiában is „lejjebb tekerték” az LMBTQ-propagandát, nehogy elvigye a fókuszt Ukrajnáról. Jelenleg itt tartunk. De ne legyenek hiú ábrándjaink, parázslik a tűz és várja, hogy újból felszítsák, ahogy az orosz-ukrán háború így vagy úgy befejeződik.
 

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: istockphoto.com/bernardbodo

 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. december 22. 10:02
Nyomulásuk csak a kesmánál létezett..Most az ún.szankciós problémákat kell a birkák fejébe verni..:)
Neville
2022. december 22. 09:33
Hát én annyira nem látom ezt a lejjebb tekerést
Dani1314
2022. december 22. 09:22
Nem úgy vettem észre hogy eltűnt volna. Ha megakar nézni az ember egy filmet netflixen vagy egy sorozatot nem tellik el 10 perc benne hogy egymást szopná 2 srác vagy csaj .
-Zsolt-
2022. december 22. 09:14
A mandinerről sehova nem tűnt, mer naponta jut belőle három is a birkák szörnyülködtetésére és fröcsögtetésére. Ha már más nem jut eszetekbe, akkor akár a "Hova tűnt?" felkiáltással is. Bravo! Megérdemlitek a fent látható két üveg bóvli pezsgőt az előfizetés mellé! Az legalább meglátszik rajtatok. 🤣🤣🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!