Német lap: a Netanjahu, Trump, Orbán trió szeme alatt a rasszisták és antiszemiták felelősségre vonás nélkül terjeszthetik üzeneteiket

2022. november 04. 09:10

A Tagesspiegel szerzője szerint Orbán azzal, hogy „szélsőségesen filoszemita”, valójában antiszemita.

2022. november 04. 09:10
null

Baljós hangvételben ír a Tagesspiegel Benjamin Netanjahu izraeli, Orbán Viktor magyar miniszterelnökről, valamint Donald Trump korábbi amerikai elnökről, mint a szerző írja, „a trió rosszat sejtet: a »mély állam«, az »establishment« és a »baloldali média« ellen emelnek szót”.

A német lap emlékeztet, hogy most Benjamin Netanjahut újraválasztották, és várhatóan egy „radikális jobboldali” koalícióval fogja kormányozni az országot. A szerző hangot ad azon véleményének is, miszerint

Netanjahu lélekben egyesült Donald Trumppal és Orbán Viktorral. E hármas szemében a rasszisták és antiszemiták felelősségre vonás nélkül terjeszthetik üzeneteiket”.

Ezután kitér arra, hogy „a modern jobboldali antiszemitizmus gyakran szélsőséges filoszemitizmusként nyilvánul meg”.

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

 

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zoltan70
2022. november 05. 08:57
Mindig van egy diszkrét bája, amikor a fritzek beszélnek antiszemitizmusról és rasszizmusról. Teszik ezt olyan múlttal és ilyen jelennel.
kubota
2022. november 05. 08:32
A Tagesspiegel szerzője vajh mit írt a luxemburgi miniszterről, aki egy másik ország vezetőjének halálát kívánta? Vagy azt a szemléletet lehet reklámozni? A balos szar ízesebb, mint a jobbos?
piscsik
2022. november 04. 17:39
Primitív fizetett német zsurnaliszta fasiszták.
rókabácsi
2022. november 04. 17:34
csak nem félnek tőlük?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!