Stílusnagykövet lehetne, de ő inkább visszafogott – Varga Judit stílusát elemeztük

2022. november 29. 18:00

Tökéletes alkata van, minden jól áll neki, de kicsit túl konzervatív, a színekkel kapcsolatban lehetne merészebb – így jellemzi Varga Judit stílusát Kovásznai Andrea szakértőnk. Itt a legújabb Kifutó!

2022. november 29. 18:00
null

Kovásznai Andrea és Szalai Laura írása

„Varga Judit igazságügyi miniszterként az európai uniós ügyekért is felel, ezáltal rendszeresen kilép a nagyvilág szeme elé, ahol országimázst is megjelenít. Emiatt és tökéletes adottságai miatt el tudnám képzelni, hogy országunk stílusnagykövete legyen, szívesen látnám rajta a hazai tervezők darabjait is. Egy fiatal, okos, roppant dekoratív nő, akinek hibátlan alakja van, ám sajnos úgy érzékelem, hogy mindezt az öltözködésével inkább elfedni, és nem megmutatni szeretné” – mondja lapunknak Kovásznai Andrea.

A stílustanácsadó emlékeztet,

a közhivatalt betöltő nők sokkal inkább ki vannak téve az ítélkezésnek és a kritikáknak, mint férfi társaik.

„A női politikusok öltözködése kétélű fegyver tud lenni. Amennyire kamatoztatható egy jól megválasztott öltözék befolyásolási képessége, ugyanannyira igaz, hogy a riválisok számára eszközt jelenthet a lejáratásra. Sajnos a mai napig rendszeres a hazai és a nemzetközi közéletben a mocskolódás, és sok olyan szexista megjegyzés hangzik el a női politikusok megjelenéséről, ami miatt a hölgyek inkább „biztosra” mennek, és egy semleges, „semmi extra” öltözéket választanak” – hívja fel a figyelmet, hozzátéve: Varga Judit öltözködése is – e jelenség, vagy szimplán a karaktere miatt, de – túlságosan visszafogott, konzervatív ahhoz képest, amit megengedhetne adottságai alapján.

Varga Judit és Raffaele Fitto európai ügyekért felelős olasz tárca nélküli miniszter az Európai Unió Általános Ügyek Tanácsának brüsszeli ülésén 2022. november 18-án (MTI/EPA/Stephanie Lecocq)

Maszkulin stílus

Szavai szerint a miniszter megjelenése mindig alkalomhoz és helyzethez illeszkedik, legyen szó hivatalos vagy magánjellegű programról. „Gyakran visel kosztümöt; a térd körül végződő szoknya, blézerrel, valamint fehér blúzzal sokszor látható rajta –  de ez a maximum rafinéria, amit megenged magának. Rendszeresen hord nadrágkosztümöket is, ami nekem kicsit maszkulin, férfi dresscode-os hatást kell rajta. A civil életben gyakran húz farmernadrágot bőrdzsekivel, ami ugyancsak kissé fiús megjelenést kölcsönöz neki. Szívesebben látnám őt nőies fazonokban, színekben” – mutat rá Kovásznai Andrea.

Előnyben a sötét színek

Kiemeli még az egyberuhákat, amiket Varga Judit meglátása szerint előszeretettel hord. „Ez a ruhadarab

– nyomatékosítja, megjegyezve: esetében a kevesebb több elvét mindenképp szükségesnek tartaná, hiszen a személyiségéhez valószínűleg nem illeszkednek a túlzó és harsány dolgok.

„Nagyon sötét színeket visel, sokat látom szürkében, feketében, szereti a monokróm öltözködést. Sminket minimális mértékben használ, inkább a természetesség jellemzi őt, nem a mesterkétség. Pedig egy kis kreativitást be lehetne csempészni a megjelenésébe, akár egy szofisztikált rúzs, pirosító, egy kendő, vagy finom ékszer formájában – ezek lágyabbá tennék a sötét színeket” – fogalmaz.

(forrás: Facebook)

Királykék és csíkos a jó irány

Egy emlékezetes ruhát felidéz a szakértő: a balatonfüredi Anna bálon viselt, Varga Viktória által tervezett királykék estélyi ruha tökéletes választás volt szerinte, „igazán gyönyörű nő volt benne, ez a szín ragyogó választás volt számára”. Szintén jó választásnak tarja Kovásznai Andrea a miniszter egyesült államokbeli útján viselt csíkos ingruhát, amelyet egy övvel viselt. „Jó a minta, hiszen illeszkedik a konzervatív irányvonalhoz, de mégis, mivel hangsúlyozta a derekát, idomai lettek, igazán női megjelenést kölcsönzött neki a szett. Ezt az irányt kellene folytatnia” – fogalmaz.

Nyitókép: Varga Judit igazságügyi miniszter érkezik a 196. Anna-bálra, a balatonfüredi Anna Grand Hotelbe 2021. július 31-én (MTI/Vasvári Tamás)

 

Összesen 202 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kenyérre kenhető konzervatív
2022. november 30. 10:24
Így szeretnék kinézni 42 évesen. 10 napja töltöttem a 43-at és férfi vagyok. Oh sh.... xD
mamarizsa
2022. november 29. 23:58
Segítségével Brüsszelt is megállítottuk. A pénzek kifizetésében...
mamarizsa
2022. november 29. 23:58
Segítségével Brüsszelt is megállítottuk. A pénzek kifizetésében...
foldizs
2022. november 29. 22:59
Az ablakpucolás is milyen jól ment!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!