Orbán Viktor: Több kihívás éri Európát, de Magyarország nem hagyja magát

2022. november 26. 17:47

A miniszterelnök a Kereszténydemokrata Internacionálé rendezvényére csatlakozott be videón.

2022. november 26. 17:47
null

Európai politikai helyzetértékelésében elmondta: a földrészt többfajta kihívás éri egyidejűleg, az ukrajnai háború és a nyomában járó gazdasági válság, az illegális és egyre erőszakosabb migráció, valamint a nyugati neomarxista ideológia terjedése. A háborúról szólva Orbán Viktor elmondta:

Európa egységes a célok tekintetében, a legfontosabb az, hogy Oroszország ne jelentsen veszélyt Európa biztonságára, és ehhez szükség van egy szuverén Ukrajnára.

 A miniszterelnök szerint az eszközök, különösen a szankciók kapcsán azonban eltérnek a vélemények. Hozzátette, hogy ezek a viták továbbra is velünk maradnak.

A gazdasági kérdésekkel kapcsolatban a kormányfő kiemelte: a rövidtávú célkitűzés a recesszió elkerülése. Közép-Európa gazdaságainak szerinte sikerülni fog, ugyanakkor a háború és a brüsszeli szankciók miatt megemelkedett energiaárak ezt nagyon megnehezítik. Orbán Viktor felszólalását azzal zárta:

a válságos időszakokban cselekedni kell és enyhíteni a bajt; Magyarország biztosan nem hagyja magát.

(MTI) 

Nyitókép: Fischer Zoltán/MTI 

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ozdiszatir
2022. november 27. 10:18
Magyarország nem hagyja hogy kihuzzák a szájábol a túrós orosz faszt!! Hajrá magyarország, hajrá putyinszopók!!!
mokány
2022. november 27. 09:34
Gott mit uns .
pemete jakab
2022. november 27. 00:34
"Orbán Viktor felszólalását azzal zárta: a válságos időszakokban cselekedni kell és enyhíteni a bajt; Magyarország biztosan nem hagyja magát." Magyarország biztosan nem hagyja magát. Főleg, ha a Nyugat nem hagyja magára, és küldi a pénzt.
pemete jakab
2022. november 27. 00:32
"Orbán Viktor felszólalását azzal zárta: a válságos időszakokban cselekedni kell és enyhíteni a bajt; Magyarország biztosan nem hagyja magát." 2010 óta évről évre jobban éltünk. Köszönjük Viktorka! Most hétről hétre rosszabbul. Köszönjük Viktorka! 2002-től 2008-ig évről évre jobban éltünk. Köszönjük Feri! Aztán hétről hétre rosszabbul. Köszönjük Feri! Magyarország sosem hagyja magát!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!