Putyin hivatalosan is aláírta az annexióról szóló törvényeket

2022. október 05. 09:42

Ennek értelmében Donyeck, Luhanszk, Zaporizzsja, Herszon az Orosz Föderáció részét képezik.

2022. október 05. 09:42
null

Vlagyimir Putyin orosz elnök hivatalosan is aláírta négy ukrán megye (Donyeck, Luhanszk, Zaporizzsja, Herszon) annexiójával kapcsolatos törvényeket, azt követően, hogy az említett területeken népszavazásokat tartottak az Oroszországhoz való tartozásról – írja szerda reggel a TASZSZ hírügynökség. 

A dokumentumok többek között azt tartalmazzák, hogy „a Föderáció új alanyainak határai, amint az a szerződésekből következik, azok a határok határozzák meg, amelyek »alakulásuk és az Orosz Föderációba való elfogadásuk napján léteztek«.

Az új régiók vezetőinek megválasztásáig az orosz törvényeknek megfelelően Putyin által kinevezett ideiglenes megbízott tisztviselők vezetik őket”. 

Ezen felül a négy megyében a hivatalos nyelv az orosz, az ott lakók orosz állampolgároknak minősülnek, 2023-tól pedig az ukrán hrivnyát is felcserélik a rubellel.

Nyitókép: Mikhail Klimentyev / SPUTNIK / AFP

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
oegyg
2022. október 05. 12:26
Mikor óvodás voltam én is eljátszottam, hogy csak az enyém a játszótéren egy adott játék. Általában az első fülesig, utána azért visszazökkentem a valóságba.
AKissLaci
2022. október 05. 12:05
"Szerintem akkor a frontvonal mai állása az. Ma fogadták el hivatalosan az elnöki aláírással." Igen, én is olvastam a cikket. (Kivételesen.) De úgy látom, nem vetted a magától értetődő kérdést: tehát Putyin nem akar előre nyomulni három oblaszt eredeti határáig a KÉSŐBBIEKBEN SEM?! Donyeck városa majdnem egymillió fő, és a kellős közepét lövik a hoholok mai is nehéztüzérséggel. Ezt hogy fogadta el a Pusilin? Vagy akkor rendez ott is egy népszavazást, és aláír még egy papírt? (Mondjuk ebben van valami logika, elvégre ott nem volt népszavazás.) "Az ukránok támadásban vannak, a sorozott orosz sereggel védekezni talán lehet, de támadásba vinni reménytelen vállalkozás." Úgy látom, azt sem sikerült összerakni, hogy NEM a kiképzetlen sorállományt HÍVTÁK BE, hanem a leszerelt veteránokat VISSZA - szerződésesnek! (Olyanokat, akik tavaly vagy tavalyelőtt szereltek le, illetve voltak már szerződésesek, netán ténylegesen szolgálnak a Roszgvargyijában.) Én talán nem becsülném le ezeket annyira! Értem én, hogy a nyugatias mainstream média által felerősített ukrán propaganda ezt sulykolja (és csomóan be is szopják ezt a baromságot) - de csodálkoznék rajta, hogy ha azt huhognák, hogy kényszersorozott, kiképzetlen civilek éppenséggel a "dicső" ukrán hadsereg nagy többségében vannak. Még a végén egyszer igazat mondanának! Bár néha azért a mainstream is elkottyantja magát: https://www.washingtonpost.com/world/2022/09/07/ukraine-kherson-offensive-casualties-ammunition/ Hát az azért a hohol esélyeket illetően nem sok jóval kecsegtet, hogy a hohol ármádiában olyan figurák harckocsi-SZAKASZPARANCSNOKok, akik három hónapja még disznótápszert árultak. Az atomozás meg olcsó politikai és médiablöff - Nyugaton! Oroszországban legalább a közvélemény 80%-a támogatja a rendcsinálást az oroszlakta volt ukrán területeken. (15% meg úgy gondolja, hogy miért kellett erre nyolc évig várni?) Ha viszont akárcsak egy szimpla taktikai atomot odavágna valahová, abba oroszok is meghalnának - és ez a támogatottság gyorsan lemenne 10-15-re és AKKOR bukna meg Putyin.
AKissLaci
2022. október 05. 10:56
"a Föderáció új alanyainak határai, amint az a szerződésekből következik, azok a határok határozzák meg, amelyek alakulásuk és az Orosz Föderációba való elfogadásuk napján léteztek" Hát ez azért elég különösen hangzik, és érdekes kérdéseket vet fel. Kíváncsi vagyok, hogy az eredetiben is így hangzik-e?
Tőzeg Áfonya
2022. október 05. 10:34
Most a Putyin a jó gyilkos az ukránok a rossz gyilkosok. Pont olyan mintha életre keltek volna az amerikai film ipar több évtizedes lebutításai. És még a magyar értelmiségi réteg egy része is beveszi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!