Orosz bombázók zúgtak el az Egyesült Államok közelében

2022. október 19. 17:49

Két orosz Tu-95MS hajtott végre gyakorlórepülést.

2022. október 19. 17:49
null

Az orosz védelmi minisztérium megerősítette, hogy a hadsereg két Tu-95MS típusú stratégiai bombázója hajtott végre 12 órás repülést a Csendes-óceán felett, érintve a Bering-tengert és az Ohotszki-tengert. A Reuters azt írja, hogy a két, nukleáris fegyverrel is felszerelhető gépet Mig-31-es vadászgépek kísérték a hadgyakorlat keretében. 

A moszkvai tárca leszögezte, hogy semleges vizek felett haladtak a repülőik, összhangban a nemzetközi szabályozásokkal. Az Ohotszki-tenger és a Bering-tenger érintése azt is jelenti, hogy az orosz gépek Japán és az Egyesült Államok vizeinek közelében jártak. 

Nem ritka, hogy ősszel a térségben tartanak hadgyakorlatokat, ám arról eddig mindig tájékoztatta egymást a NATO és Oroszország. Washington aggodalmának adott hangot, amiért az oroszok nem jelentették előre a gyakorlatot.

Nyitókép: SEFA KARACAN / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

 

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Janika50
2022. október 20. 22:19
A napokban kezembe került egy régi történelem könyv. (1956-ban kezdtem az álltalánost.) Az 1. vilgháboru kitörésének oka, az imperialista hatalmak monipoliumai, fináncoligarhái (a bank és az ipari tőke összefo- nódása) újra osztották a világot. Néven nevezték többek kötött az AEGt, a Siemenst, az ITTt stb. Eltelt 120 év és csak a cég nevek egyrésze változott.
Rizsa
2022. október 20. 09:39
nem jelentették a hadgyakorlatot. Bocsika. Mással voltak elfoglalva. Külömben meg ki a faszom amerika , hogy neki mindig mindent tudni kell ?
Dezsőke
2022. október 19. 21:41
ÚristencsaknembombázzákleNewYorkot?
Dorset Naga
2022. október 19. 21:28
Nagyon szép, kecses gép. Pedig kurvanagy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!