Karácsony a kormányt hibáztatja a magas rezsiköltségek miatt

2022. október 03. 19:44

A főpolgármester szerint az új ár egy rossz döntésen alapul, az Energiahivatal ugyanis pont akkor határozta meg azt, amikor a legmagasabb volt a piaci gáz ára.

2022. október 03. 19:44
null

Levélben fordult Palkovics László ipari miniszterhez, hogy vonják vissza a péntek esti Magyar Közlönyben megjelent határozatot, ami szerint átlagban 13 és félszeresére drágul a fővárosi oktatási, szociális intézmények távhődíja – ezt jelentette be a Telex szerint Karácsony Gergely Budapest baloldali főpolgármestere.

A városvezető elmondta, a döntés összesen 750 önkormányzati, állami vagy civil-karitatív fenntartású intézményt érint az óvodáktól kezdve az idősotthonokig. Ezek az intézmények péntekig nagyjából 4 milliárd forintnyi távhőszámlát fizettek ki egy fűtési évben, a rendelet szerint viszont szombattól mintegy 64 milliárd forintosra nő a távhőköltségük.

A portál szerint ez azt jelenti,

hogy az intézmények fenntartóinak 60 milliárd forintos többletköltséggel kell számolni ezen a télen,

tette hozzá Karácsony. (Csak a budapesti városháza fűtése egymilliárd forinttal többe kerülne kalkuláció szerint.)

A párbeszédes főpolgármester úgy vélekedett, az új ár egy rossz döntésen alapul, az Energiahivatal ugyanis pont akkor határozta meg azt, amikor a legmagasabb volt a piaci gáz ára.

Nyitókép: Facebook

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2022. október 04. 12:13
Tudjuk Gelikém, tudjuk! A világodban mindenről Viktor tehet: a háborúról, arról, hogy nekünk van gázunk, de a nyugatnak nincs, az inflációról, a klímaváltozásról, mindenről. Javaslom, hogy a részképesség-tesztek mellett egy Szondit is nézess!
Namond
2022. október 04. 07:18
Hát kétségtelen, hogy Orbán nem a válságok megszüntetésében, hanem hatalomban maradását szolgáló előnyök kihasználásában érdekelt.
bagira
2022. október 04. 04:16
Marha ballibsi elégedetlenkedők a gázárral kapcsolatban Brüsszelnek jelentést írjanak reklamáljanak olcsó energiát akarnak .
zorroro
2022. október 03. 23:42
Ki mást hibáztasson? Magyar rezsiemelésért a magyar kormány a felelős. Nem az osztrák, a bulgár, az amerikai...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!