Figyelmeztette Európát a Gazprom vezetője

2022. október 16. 14:10

Ha jön az ársapka az orosz gázra, az a szállítások leállásához vezetne – szögezte le Alekszej Miller.

2022. október 16. 14:10
null

Alekszej Miller, a Gazprom vezérigazgatója vasárnap közölte: amennyiben az orosz gázexportra ársapka kerül, az a szállítások leállásához vezetne – írja az Euronews. A portál emlékeztet: az Európai Unió tűzte napirendre az ársapkák lehetőségét, válaszul az ukrajnai orosz invázióra. 

Az általunk aláírt szerződések vezérelnek bennünket. Az ilyen egyoldalú döntés természetesen a szerződés lényeges feltételeinek megsértését jelenti, ami a szállítások megszüntetését vonja maga után”

– mondta az állami vállalat vezetője

Az Euronews hangsúlyozza: Oroszország jelenleg a világ második legnagyobb olajexportőre Szaúd-Arábia után, és a legnagyobb földgázexportőr. A szállítások leállása következtében a portál szerint a világgazdaság a jelenleginél is nagyobb energiaárak elé nézne. 

Nyitókép: Nyitókép: Nikolay Doychinov / AFP 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lanter
2022. október 17. 11:03
Alig várom már a teljes szankciókat,mert az biztos utcára küldi az eu népességét amely elsöpri ezt az eu gyilkos jelenlegi balos gecihordát ami van. Ott oldódnak majd meg a dolgok, igaz ez fájni is fog,de másként nincs lehetőség ezeket kitakarítani...
Józsi6
2022. október 16. 16:42
A Gazprom udvarias és elébe ment Von der Leyen kívánságának. Holnap, hétfőn bejelenti Von der Leyen, hogy a Gazprom megadta magát és kompromisszumra képes volt, mert önmagát szankcionálta és nem küld gázt. Győzött az EU. (hatalmas taps az EP-ben)
files32
2022. október 16. 15:44
Vau-vauuuu
Sincero
2022. október 16. 14:41
Nem kellene annyit hezitálni. Állítsák le a gáz- és kőolajszállítást. "Kicsit" fájni fog nekünk, akik mit sem tehetünk róla. Utána a brüsszelita országok népei az utcára - söpörjék el azokat, akiket megválasztottak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!