Német lap Orbán Viktorról: Szabad-e beszélgetni rasszistákkal?

2022. október 14. 11:30

A Berliner Zeitung szerint Orbánnak tizenkét évnyi kormányzás után sikerült a magyar államot autoriter elképzelései szerint átalakítania.

2022. október 14. 11:30
null

A Berliner Zeitung publicistája nehezményezi, hogy pódiumbeszélgetésre hívták Orbán Viktort, szerinte a magyar miniszterelnök berlini látogatása „nagy port kavart”. A német lap szerint Orbánnak tizenkét évnyi kormányzás alatt sikerült a magyar államot „autoriter elképzelései szerint átalakítania”.

Az eredmény egyfajta látszatdemokrácia, amely egyre drasztikusabban korlátozza a választójogot, a jogállamiságot és a sajtószabadságot”

– véli a szerző. 

Az írás azzal folytatja: „elméletben Orbán osztja az Európai Unió értékrendjét, a gyakorlatban azonban úgy látja, hogy Brüsszel Washington bábja, és »konzervatív felkelést tervez a liberális értelmiségi elnyomás ellen«, amelyet ő Európában lát”.

Orbán Viktor ezen ellenállás vezetőjének tekinti magát, itt kezdődik a szabadságharca a cikk szerint. Orbán berlini látogatása kapcsán felmerül a kérdés, hogy

szabad-e ekkora figyelmet szentelni egy bevallottan rasszista embernek, szabad-e egyáltalán beszélgetni vele”.

A szerző szerint „abban az esetben igen, ha még hiszünk abban, hogy a nyílt kommunikációs csatornák jobbak, mint a zártak, és amikor bízhatunk abban, hogy egy olyan politikus, mint Orbán Viktor, minden alkalommal bebizonyítja, hogy mennyire »ferde« elképzelései vannak”.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lmcwelt
2022. október 15. 16:04
Mégis a beszégetésben elhangzottakból mely mondatok azok melyek rasszizmusra utalnak?!
syphax
2022. október 15. 07:56
"...egy bevallottan rasszista.." AZ APÁD HÓTTKÓROS FASZA--HÜLYE BÉÉCETT! (b.z.(!), du bist ein Idiot!)
fintorman
2022. október 14. 18:10
"Szabad-e beszélgetni rasszistákkal?" Természetesen nem. Ők nem emberi lények, el kell őket taposni, vagonokba rakni, táborokba vinni, és megsemmisíteni. Közben a szélsőbalosokkal nyugodtan lehet beszélni, velük semmi baj nincs.
ERDÉLY20
2022. október 14. 17:50
A kutya ugat a karaván halad. 3 millió szavazót rasszistázot le ez a deep state propagandista. Ne hagyjuk provokálni magunkat. Neki már régen nincsenek értékei, hazája. Fogjunk össze és hangosan támogassuk a nemzeti kormányt ha nem akarunk egy utolsó Trianont...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!