Olasz lap: Az Orbán-kormány a nőket anyaként és feleségként képzeli el

2022. szeptember 06. 09:23

Ha Olaszországban a jobboldal kerül hatalomra, a nők számára és az emberi jogokat tekintve sötét idők járnak majd – írja a La Stampa.

2022. szeptember 06. 09:23
null

„Giorgia Meloni pártjában, az Olaszország Fivérei pártban nincs helye a nők jogainak” – írja a La Stampa olasz napilap. Hozzáteszik: legalábbis azon nőknek nem lehetnek jogaik, akiket a párt nem kedvel – számukra még a terhesség megszakítása sem lehet választás kérdése.

Nincs magánélet, nincs önrendelkezési jog, nincs szabad választás

– hangoztatja a lap szerzője.

„Az abortusz támadásából és a Matteo Salvini-féle orbáni modellből kiindulva, amely a nőket csak feleségként és anyaként képzeli el, a kép már világos: ha Olaszországban a jobboldal kerül hatalomra, a nők számára és az emberi jogokat tekintve sötét idők járnak majd” – olvasható a La Stampa hasábjain.

Kapcsolódó

Olasz exminiszterelnök: Az olaszoknak választani kell a jogállamiság és Orbán Viktor modellje között

Enrico Letta volt olasz miniszterelnök kifejtette, hogy a nemsokára esedékes olasz választásoknak mi a tétje. Bővebben!

Enrico Letta volt olasz miniszterelnök kifejtette, hogy a nemsokára esedékes olasz választásoknak mi a tétje.

Kép forrása: Attila Kisbenedek / AFP

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Attila1982
2022. szeptember 07. 18:04
Példaértékű. Valóban ez lenne a nők feladata. Bármilyen furcsa, de még a testük is épp megfelel a anyaság feltételeinek. Az abortusz szerintem semmiképpen semmi kizárólagosan az "anya" döntésén kellene, hogy múljon. Ez olyan megalomániás, egoista, beteges feminista feeling. Az apának ugyanúgy joga van eldönteni, hogy szeretné e megtartani a saját gyermekét. Milyen beteg világ már az amiben nők hozhatnak meg súlyos döntéseket az apák/férfiak helyett. Főleg amikor rettenetesen ritka az a nő aki képes mélyen együttérezni egy férfival. Ideje lenne kötelező tenni Esther Vilar Az idomított férfi c könyvét, hogy egy kicsit letisztuljon a fejekben, merre torzult a társadalom és végre rendet tenni, felismerni a manipulációt, élősködést, kihasználást, szeretetre való képtelenséget stb. A feminizmus a modern kor mentális rákja.
kistroglodita
2022. szeptember 06. 20:53
A férfiakat meg férjként és apaként. Hol itt a probléma? Azon kívül, senkit nem köteleznek se házasságra, se gyerekvállalásra, csak támogatják. Miért is gond ez? Bár értem, hogy a szélsőbalos feministáknak a női eszményük a független nő, aki nem tud főzni, rendeli a kaját, karriert épít, és sokat keres, de ez nem biztos, hogy jó. A legtöbb férfi se épít karriert, mert az életben kurvára nem ez a fontos.
Salitis
2022. szeptember 06. 17:31
soros propaganda....soros propaganda...soros propaganda.... hazudni éjjel és nappal...
Hajnóczi Kristóf
2022. szeptember 06. 16:54
Hát, én nem úgy tudom, hogy az olaszok férjként és apaként képzelnék el a nőket... Roberto Vecchioni: Voglio Una Donna Una canzone di Natale che le prenda la pelle E come tetto solo un cielo di stelle; abbiamo un mare di figli da pulirgli il culo: Che la piantasse un po' di andarsene in giro La voglio come Biancaneve coi sette nani, noiosa come una canzone degli Intillimani Voglio una donna donna, donna donna donna con la gonna, gonna gonna Voglio una donna donna donna donna donna con la gonna gonna gonna Prendila te quella col cervello, che s'innamori di te quella che fa carriera, quella col pisello e la bandiera nera la cantatrice calva e la barricadera che non c'e mai la sera..... Non dico tutte: me ne basterebbe solo una, tanti auguri alle altre di piu fortuna Voglio una donna, mi basta che non legga Freud, dammi una donna cosi che la assicuro ai Lloyd preghierina preghierina fammela trovare, Madonnina Madonnina non mi abbandonare; Voglio una donna donna donna donna donna con la gonna gonna gonna Voglio una donna donna donna donna donna con la gonna gonna gonna Prendila tu la signorina Rambo che fa l'amore a tempo che fa la corsa all'oro veloce come il lampo tenera come un muro padrona del futuro. ... Prendila te quella che fa Leasing che si innamori di te la Capitana Nemo, quella che va al Briefing, perché lei é dei ramo, e viene via dai Meeting stronza come un uomo sola come un uomo.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!