Feljelentik a magyar feliratokat letakaró román polgármestert

2022. szeptember 28. 19:45

Két ügyben is feljelentést tesz Cătălin Cherecheș nagybányai polgármester ellen az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) elnöke.

2022. szeptember 28. 19:45
null

Az Erdélyi Magyar Néppárt szerint Cherecheș nem csak a magyarságot sértette meg, de még a trikolórt is meggyalázta.  Csomortányi István, a romániai magyar párt elnöke jelezte, hogy a nagybányai, és a teljes erdélyi magyarságot ért támadás nyomán uszítás miatt, de – az ezt elmulasztó román közösség helyett is – bírósághoz fordulnak, a román zászló meggyalázásáért.

A nagybányai polgármester román zászlókkal takartatta le a magyar feliratokat egy kürtős kalácsokat áruló bódén, a nagybányai Gesztenyefesztivál alkalmával –írja a Főtér

A polgármester nem csak a magyarokat sértette meg, de meggyalázta Románia nemzeti lobogóját is, amikor azzal egy közönséges elárusítópulton, térdmagasságban szereplő feliratokat takartatott le”

– közölte. 

Nyitókép: Facebook

 

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
APESZ72
2022. szeptember 29. 11:04
Feljelentés, sírás-rívás, panaszkodás, hőzöngés....ennyi telik a gyáváktól. A nagy és erős határvédők leszármazottai.....A ravasz Székely mondája, a semmit el nem érő megalkuvóról.
Most80
2022. szeptember 29. 09:33
A kutyák is megjelölik vizeletükkel azt, amit a területüknek vélnek.
Vakvágány
2022. szeptember 28. 21:10
Tud magyarul is, mivel magyar, meséltek ezt nagybányai ismerősök. Amióta belecsöppent a politikába azóta román és letagadja magyarságát. Mindig is a határon túli magyarokat tartottam igaz magyarnak, hogy a csábítás ellenére továbbra is magyarnak tartják magukat. Mennyivel könnyebb dolgok lenne, ha felhagynánának gyökereikkel és románnak vallanák magukat. Mint ez a kerekes. Itt Magyarországon könnyű magyarnak lenni, beszélni a nyelvet, Himnuszt énekelni... De határon túl... Remélem én is tudnék olyan erős lenni, mint ők.
triumphator
2022. szeptember 28. 21:00
Még a nevét is lopta. Igazi vérromán a csávó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!