Márki-Zay tanácsadójának cége újíthatja fel a hódmezővásárhelyi városházát

2022. szeptember 29. 20:02

Kendi Imre a vásárhelyi polgármester tanácsadója, támogatója. Az általa igazgatott cég, a Z-Door Zrt. most nyerte el az önkormányzat városháza felújítására vonatkozó tenderét.

2022. szeptember 29. 20:02
null

Igencsak szomorú képet festett Hódmezővásárhely jövőbeni pénzügyi helyzetéről a legutóbbi képviselő-testületi ülésen Márki-Zay Péter polgármester, számolt be a Promenad24.hu.

A baloldali összefogás volt miniszterelnök-jelöltje többek között arról beszélt, hogy a megemelkedett rezsiszámlák miatt 2023-ra bő kétmilliárd forint többletköltséggel számolnak a hivatalban; belengette továbbá, hogy bezárások és akár leépítések is jöhetnek önkormányzati cégeknél, intézményeknél.

Csakhogy időközben kiderült, a szorult helyzet ellenére

Márki-Zay Péterék mégiscsak találtak közel 260 milliót arra, hogy felújítsák a vásárhelyi városházát.

A városházi munkálatok az északi homlokzatra és a toronyhomlokzatokra, a torony körüljárójára, vörösréz sisakjára, valamint a homlokzathoz csatlakozó felületek szerkezeteinek felújítására, pótlására terjednének ki. Utoljára 2017 tavaszán nyúltak hozzá az Ybl Lajos tervei alapján 1892-1893 között épült városházához.

Ugyan a kiírás első körben befuccsolt, eredménytelenül zárult ugyanis a közbeszerzés, mert csak egy kivitelező nyújtott be árajánlatot, annak összege is többszöröse volt az előzetesen becsült költségnek. A második kiírás már sikeresen zárult, az elektronikus közbeszerzési rendszerben közzétett hirdetmény alapján egy vásárhelyi cég, a Z-Door Zrt. győzött. A kontraktust október 4-ig kell megkötnie a feleknek, amely dönt a 257 millió sorsáról.

De mint arra a Promenad24 is utalt,

Emellett Kendi neve a K’Art Cégcsoport körüli botrányból is ismert lehet.

Nyitókép: Facebook

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2022. október 01. 18:57
Erre szavaztak a hódmezővásárhelyiek. Nem? Ha nem, csomagolják össze a ripacsot és az összes bűntársát és repítsék őket a büdös picsába. Sűrű bocsánatkérések közepette a nemzet felé.
Srptk
2022. szeptember 30. 06:40
Hadházi?
kortárs
2022. szeptember 29. 23:42
A baloldaliak, a sorosisták, idegenszívűek korrupciónak azt nevezik amiből ők kimaradnak... Kell még momdanom valamit Ildikó?
Isten jobb keze
2022. szeptember 29. 23:38
Minden nagy állami céges megrendelést Orbán Viktor ksp meg, alias Mészáros.. kérdés??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!