Amerika lazítja a Huawei elleni szankciókat

2022. szeptember 12. 21:43

A döntés hátterében az áll, hogy Washington továbbra is megőrizné a szabványosítás terén betöltött szerepét.

2022. szeptember 12. 21:43
null

A Bloomberg amerikai gazdasági lap számolt be róla, hogy az Egyesült Államok kormánya lazított a technológiai feketelistán lévő cégekkel, köztük a Huaweijel szemben életben lévő szankciókon. Washington döntése mögött az áll, mert nem akarják, hogy a szabványosítás terén Kína átvegye tőlük a hegemón szerepet.

A kínai céget még a Trump-adminisztráció vette fel a kereskedelmi feketelistára és azzal korlátozta a céget, hogy kereskedjen az amerikai beszállítókkal. A HVG megjegyzi, mindez azonban azt is magával hozta, hogy az amerikai vállalatok kevésbé vesznek részt a szabványokkal kapcsolatos tevékenységekben, miközben a kínai cégek épp ezen a téren igyekeznek nagyobb befolyásra szert tenni.

A jelenlegi amerikai kormányt az aggasztja, hogy Peking és a kínai vezetéshez közel álló cégek egyre nagyobb szerephez jutnak a technológia globális tervezését és alkalmazását meghatározó csoportokban, ezáltal azok a vállalatok lesznek előnyben, amelyeket az amerikaiak szankcionáltak. 

Nyitókép: Jade Gao/AFP

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
APESZ72
2022. szeptember 13. 18:42
az jó
Hájas Gerzson a hitlerszakértő
2022. szeptember 13. 13:04
És gondolom semmi köze nincsen annak hogy az oroszok támogatásáról háttértágyalások folytak, mert megrettentek hogy Kína teljes mellszélességgel beáll mögéjük? Sikerült még egy évet vásárolni a mostani világrendnek, mint ahogy a covid is vett kettőt, de ami késik nem múlik, Kína erősödik tovább, amerika gyengül, és ez minden téren látszik
rollotomasi
2022. szeptember 13. 09:40
Múltkor még arról volt szó, hogy a chipekre korlátozást vezetnek be Kína felé. Valszeg az USA rájött, hogy Kína nélkül nem tudja kinyírni a ruszkikat, ezért befekszik Kínának. Persze utána majd jön Kína is.
Nabakker
2022. szeptember 13. 09:06
A farok csóválja a kutyát ? :D :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!