Ezért „nem lehet szülni” a Szent Imre kórházban

2022. szeptember 16. 13:00

A kórház élen jár a természetes szülések támogatásában, ezért nem csoda, hogy megnövekedett azoknak a pácienseiknek a száma, akik alapvetően területileg nem tartoznak az intézményhez, mégis itt szeretnék világra hozni gyermeküket. Ugyanakkor ők sem maradnak ellátás nélkül – tudtuk meg az intézmény kommunikációs vezetőjétől.

2022. szeptember 16. 13:00
null
Konopás Noémi
Konopás Noémi

Futótűzként ment végig a sajtón a hír, miszerint a hétvégén nem fogad betegeket a szülészet a Szent Imre kórházban. Az intézmény a honlapján tájékoztatott erről, s első közleményükben nem indokolták meg, miért szünetel a betegfelvétel.

 

Megkerestük hát a Dél-budai Centrumkórház Szent Imre Egyetemi Oktatókórház kommunikációs osztályát.

Válaszukban azt írták, hogy azért szünetel a betegfelvétel péntek éjféltől vasárnap reggelig, mert az osztály túlterhelt, méghozzá

Osztályunk magas szülészeti számmal, a természetes szülések támogatásában élen járó intézményként működik, ezért sokan szeretnék kórházunkban világra hozni gyermeküket”.

Mint írják, „kórházunk szülészeti és nőgyógyászati osztályának jó hírneve országos, célunk, hogy a hozzánk érkező kismamák a legnagyobb biztonságban és odafigyeléssel hozhassák világra gyermeküket. Felelős egészségügyi intézményként nem tehetjük meg, hogy mindezt akár csak egyetlen napra ne tudjuk biztosítani”.

Az itt szülést tervezők ebben az átmeneti időszakban sem maradnak ellátás nélkül,

lapunkkal azt közölték: „a betegbiztonság és a lehető legmagasabb színvonalú ellátás biztosítása érdekében a Nemzeti Népegészségügyi Központ kijelölő határozata alapján a megindult szülés vagy akut nőgyógyászati panaszok ellátása átmenetileg más kórházakban történik”. Az érintett betegek ellátását ezeken a napokon az Észak-Közép-budai Új Szent János Kórház, a Semmelweis Egyetem Klinikai Központ, illetve a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet látja el, ennek megfelelően egyetlen beteg sem marad ellátatlanul az átmeneti időszak alatt sem.

A közleményt a honlapjukon megkeresésünk óta frissítette az intézmény

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2022. szeptember 19. 04:35
P.S,. MER'HOGY MEXAVASZTÁK AZ EU-BAN, A MÚLTHÉTEN --STRASSSSZBURGBA'--HOGY FÉRFIAK ES SZÜLHETNEK....UGYI.......
syphax
2022. szeptember 19. 04:32
ÉN FÉRFIKÉNT ODASZÜLNÉK NEKIJEK EGY KACSACSŐRŰ EMLŐST..DE MÉG ASSE MEGY......LEGFÖLLEBB BELESZARNÉK A SZÜLÉS FŐORVOS POFÁJÁBA EGY JÓ HIGAT......
Láncfűrészes Attasé
2022. szeptember 16. 15:24
Jövőre kevésbé lesz ez már probléma a durván elszálló infláció után, ami már most is magas, még EU-s viszonylatban is, télre lehet 30% is, az élelmiszerek pedig már most ennyivel drágábbak, mint tavaly. Kettesével fognak szülni a csajok!
Locomotive
2022. szeptember 16. 14:08
A cigányok nem problémáznak ezen, milyen érdekes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!