The New York Times: Magyarország, Csehország és Szlovénia jobboldali populistái az egész EU-t megtörni képes tömböt alkothatnak

2022. augusztus 22. 08:27

„Míg az ellenzéki pártok az Orbánnal való elégedetlenségre építve emelkedtek fel, ő továbbra is jelentős támogatói bázist tart fenn” – olvasható a cikkben.

2022. augusztus 22. 08:27
null

A The New York Times politikai összefoglaló cikkében fejti ki véleményét Közép-Európa egyes vezető politikusaival szemben. „Orbán Viktor, aki a globális populista jobboldal éllovasának nevezi magát, olyan módon alakította át a bíróságokat, az alkotmányt és a szavazási szabályokat, hogy azok megerősítették uralmát, állami és magán médiát támogatott ellenfelei ellen dezinformációt és nacionalista narratívákat hirdetve” – írja a kritikát az amerikai napilap.

The New York Times szerint, a magyar miniszterelnök úgy tette meg lépéseit, mintha ő védené meg Magyarországot a faji sokszínűségtől, az Európán kívüli bevándorlástól és az Európai Unió romboló hatásaitól.

– olvasható a cikkben.

„Amikor 2017-ben a populista kívülálló és milliárdos médiamágnás, Andrej Babis Csehország miniszterelnöke lett, félő volt, hogy az Orbán által Magyarországon kialakított mintát követi majd az őskonzervatív illiberalizmus felé, valamint amikor Szlovénia megválasztotta saját jobboldali populistáját, aggodalmak támadtak egy olyan nemzettömb megalakulása miatt, amely belülről törheti meg az Európai Uniót” – írja a napilap.

Nyitókép: Christina ASSI / AFP

Összesen 197 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wezuv
2022. augusztus 23. 09:46
Igen jól látjátok, képesek vagyunk megtörni az elfajzott kurva anyátokat!
Lajos83
2022. augusztus 22. 21:05
Mekkora kamu, és rengeteg hazug állítás a cíkkben. Vegyük a címét; három EU tagország, megtöri a többi akaratát. B@zdmeg ezek nagyon akarnak valamit, ami ellentétes a magyar akarattal. Egy egyszerű focicsapatból úgy b@sszák ki a tagokat, hogy csak na. Miért sületlenségeket írogat a szerző, miért nem azt hogy ezt a három országot kiteszik az EU-ból. Valamiért Ferenc testvér mantrája jutott eszembe: "Készülünk."- szóval valami van készülőben, szerintem.
Namond
2022. augusztus 22. 20:00
És ez miért zavarja a libsi-bolsi-náci jenki megmondó embereket? Mi az üzlet benne? Kiknek a nyavajgását harsogják?
tapir32
2022. augusztus 22. 19:15
„ . . . egyetlen demokrata sem fogadhatja el, hogy egy választott kormány demokratikus legitimációval nem rendelkező szervektől függjön . . . az EU az önkéntes együttműködés eszköze.” Jan Parys
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!