Ryanair: Vége a 10 eurós repülőjegyek korszakának

2022. augusztus 11. 08:14

A társaság vezérigazgatója szerint ettől még az emberek továbbra is repülni fognak.

2022. augusztus 11. 08:14
null

Michael O'Leary azt mondta, a kilövő üzemanyagárak miatt légitársasága a jövőben nem ajánl többé filléres utazásokat – számolt be a BBC.

A 10 eurós repülőjegyek korának vége, a Ryanair átlagos viteldíja a tavalyi, nagyjából 40 euróról 50 euróra emelkedik a következő ötévben, mondta a légitársaság vezére, Michael O'Leary.

A vezérigazgató szerint ettől még az emberek továbbra is repülni fognak, de sokkal árérzékenyebbek lesznek,

és méginkább az olcsóbb jegyeket keresik majd. O'Leary arról beszélt, hogy az üzemanyag-költségek emelkedése nyomja fel a repülés árát.

A rádiós interjúban szóba került a légi közlekedés károsanyag-kibocsátása is. Erről O'Leary azt mondta, a közúti és tengeri szállítmányozás összességében sokkal nagyobb szén-dioxid-kibocsátó, mint az emissziók 2,4 százalékáért felelő repülés, ezért „tévút” az ő iparágát ennyire a középpontba helyezni. Ezzel együtt keresik az alacsonyabb fogyasztású repülés útjait, de

szerinte sokkal nagyobbb eredményt hozna, ha átállna a világ a benzines és dízeles közlekedésről az elektromosra.

 Kapcsolódó 

Büntetést kapott a Ryanair: 300 millió forintot kell fizetnie a légitársaságnak. Bővebben...

Nyitókép: AFP

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konfucius
2022. augusztus 11. 11:45
Kedves Bryanair, eddig se volt soha 10 euró a jegy. Mármint a jegy annyi volt, de ha el is akartál utazni, az a sokszorosába került. Ugye tudja mindenki: Jegy 10 euró Kártyás fizetés még 10 Alap becsekkolás újabb 10, x dátum után 20, aznap 50, a helyszínen 300 Hátizsák ingyenes, ha ha 5x5x2 centit nem haladja meg. Összenyomni nem ér, a személyzet felfújja. Ha túlesik a mérethatáron, ott kell hagyni, vagy 50 euróért becsekkolni. Kézipoggyász 20 euró, aznap 50, a helyszínen 80 A beszállókapu átlépése 14 euró, gyerekeknek 28, mert ők egy egész felnőtt helyét elfoglalják, de nem töltik ki teljesen. A gyerekek a szüleiktől távoli helyekre ülnek, főleg nyolc éves kor alatt, ezen változtatni csak 40 euró ellenében lehet, fejenként. Fizet a gyerek, a szülője, és az az utas is, aki a gyerek helyére ül. A hangosabb gyerekek a poggyásztérben utaznak, külön 80 euró becsekkolási és kezelési költség ellenében. A fedélzeten a kaja 20 euró/ adag, ha nem kérsz semmit, az 50 euró Leszállás után a gépből kilépés 15 euró, aztán egy óra várakozás a napon, aki elájul, azt 100 euróért látják el, plusz a mentőautó/hordágy/segítő jobbkéz költsége, általában 42 és 84 euró között, esetenként 473 euró. A csomagokat 20 euróért szedik ki a gépből és további 13 euróért rakják a szalagra. Az eltűnt csomagot 17 euróért keresik meg, és 173 euróért hozzák el a reptérre egy héttel későbbre, ahol jelképes 10 euró ellenében veheted át - miután megfizetted a személyzet különeljárási díját, ami 88 euró 99 cent (nincs váltópénz). Stb Azt remélem, kitakarodik innen ez a szarházi pénzéhes banda.
flesh ripper
2022. augusztus 11. 11:35
Soha, de soha nem fogok velük utazni. Igaz, eddig sem utaztam a Renyherrel.
Trombitás Keresztély
2022. augusztus 11. 11:00
Köszönjük neked és az extra adóidnak, Rákosi elvtárs! "Nem lesznek adóemelések! Azt a baloldal szokta csinálni." -OV a választások előtt
Brandon the great Negro
2022. augusztus 11. 10:55
Végre! 100 eurós jegyár alatt senkit nem engednék a repülés közelébe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!