Putyin telefonon egyeztetett Macronnal: „Óriási katasztrófa lehet abból, ha lövik az erőművet!”

2022. augusztus 19. 17:34

Május óta először beszéltek.

2022. augusztus 19. 17:34
null

Pénteken telefonált egymással Vlagyimir Putyin orosz és Emmanuel Macron francia elnök. A Kreml által kiadott közlemény szerint Putyin azt mondta, hogy az oroszok által megszállva tartott atomerőmű ágyúzása „nagyszabású katasztrófa” kockázatát idézi elő. Putyin szerint ezért Ukrajna a hibás.

Az orosz elnök leszögezte, óriási katasztrófa lehet abból, ha az ukránok továbbra is lövik az erőmű területét, ugyanis ez nagy területek sugárszennyezéséhez vezethet. 

 

Tudósítások szerint mindketten azon az állásponton voltak, hogy a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség csapatát be kell engedni az erőműbe. Moszkva és Kijev egymást vádolja Európa legnagyobb nukleáris létesítményének lövetésével, amelynek hat reaktora közül jelenleg csak kettő működik. Putyin tájékoztatta francia kollégáját, hogy továbbra is akadályozzák az orosz élelmiszer- és műtrágya világpiaci szállítását.

 

Az ENSZ, Ukrajna és számos nyugati szereplő korábban súlyos aggodalmát fejezte ki a zapozizzsjai atomerőmű orosz megszállása miatt. 

Nyitókép: Stephane Mahe, Odd Andersen/AFP

 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyzoltan
2022. augusztus 20. 20:55
"Pénteken telefonált egymással Vlagyimir Putyin orosz és Emmanuel Macron francia elnök." -nem lényegtelen kérdés, hogy ki volt e beszélgetés kezdeményezője!
Forgalmazó
2022. augusztus 19. 23:28
Ukranok lövik de Putyin a Hibás . Agyhalott gátládtalan szar eu
Jooee
2022. augusztus 19. 21:30
Az erőmű támadásában nem Zselé, hanem a Zselé amerikai gazdái döntenek. Az amerikaiaknak micsoda főnyeremény lenne, ha Európa kapna egy jó adag sugárzást és pláne, ha rá lehetne kenni az egészet az oroszokra.
Jooee
2022. augusztus 19. 21:27
Te meg egy idióta vagy!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!