Sokkolták az amerikaiakat az egekbe ugró rezsiárak

2022. augusztus 24. 19:49

Rekordra ugrott az energiaszámlák befizetésével elmaradó amerikai háztartások száma.

2022. augusztus 24. 19:49
null

Az Országos Energiaellátó Hivatal (NEADA) kiadott egy jelentést, mely szerint minden hatodik amerikai háztartás késve rendezi energiaszámláit, megjegyzik, háromezer dollár elmaradásig nem kapcsolják le az áramot, több felszólító levelet is küldenek, mielőtt kikapcsolják a villanyenergiát a házakban. 

A Bloomberg amerikai gazdasági portál megjegyzi, az energiaválság egyelőre súlyosabb Európában, ott ugyanakkor a kormányok többsége már lépett, és segélycsomagokat vezetett be az energiaszegénység enyhítésére. Mindez az Egyesült Államokban nem létezik, Washington nem tervez enyhíteni a családok terhein. 

A lap úgy fogalmaz, hogy kezd aggasztóvá válni a helyzet, hiszen több ember is választás elé kényszerül: ételt vásárol, a lakbért fizeti vagy a rezsit fizeti be. 

A kaliforniai PG&E energiaszolgáltató adatai szerint ügyfelei körében 40 százalékkal nőtt a nemfizetők aránya 2020 februárja óta, míg a New Jersey’s Public Service Enterprise Groupnál 30 százalékkal nőtt a fizetéssel 90 napot meghaladóan késő háztartások száma. Az amerikai háztartások körülbelül 16 milliárd dollárral tartoznak a szolgáltatóknak, ami kétszerese a járvány előttinek.

A számlákat sok háztartás ma már képtelen kifizetni”

– összegzett a Mark Wolfe, a NEADA ügyvezető igazgatója.

Nyitókép: Koen van Weel / ANP MAG / ANP via AFP

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. augusztus 25. 21:20
A magyar birkák még nem sejtik..
nempolitizálok
2022. augusztus 25. 08:36
Most kaptak az ukránok újabb 4 milliárdot, szóval van még ott tartalék.
esőember
2022. augusztus 25. 06:55
Novemberre már nagyon fognak fázni Ukrajnában, dec.-re biztosan. Akkor majd befejezik a háborút.
Trombitás Keresztély
2022. augusztus 25. 01:16
Biztosan mert az oroszok elzárták a barátság vezetékeket az USA-ba, és ezért meg fognak fagyni! Ja? Hogy azok a magyarok? Akkor bocs! 🤣🤣🤣 A magyar nyugdíjasok is dilemmában vannak: számlát fizetnek vagy Dipankrint vesznek vagy farhátat? A három egyszerre nem megy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!