Szigorítják az abortusztörvényt Indiana államban

2022. augusztus 06. 15:02

Indiana az első állam az Egyesült Államokban, amely elfogadta a nők abortuszjogának korlátozását.

2022. augusztus 06. 15:02
null

Indiana lett az első tengerentúli állam, ahol elfogadták az abortuszhoz való hozzáférés korlátozását, Eric Holcomb kormányzó pénteken este alá is írta a törvényt. Indiana az első olyan állam, amelyik mindkét kamarán átengedte a tilalmat, ugyanis a ház tagjai 62-38 arányban hagyták jóvá a javaslatot, amit néhány órával később a szenátus 28-19 arányban megerősített.

Léteznek azonban kivételek, például a nemi erőszak vagy a vérfertőzés, vagy az anya életének és testi egészségének védelme. A nemi erőszak és a vérfertőzés alóli kivételek a megtermékenyítést követő 10 hétre korlátozódnak, ezután az áldozatokon nem végezhető abortuszműtét. 

Az abortuszjog támogatói szerint a törvényjavaslat túl messzire ment, míg az abortuszellenes aktivisták szerint nem megy elég messzire.

Nyitókép: Caitlin Wilson/AFP

 

 

 

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
boronafal
2022. augusztus 06. 18:08
Itthon is totális tiltást!
Micó
2022. augusztus 06. 16:50
A Cseh Mafla bealudt? Szedjék ki az asztal alól. Dolog van.
Micó
2022. augusztus 06. 16:48
Akkor itt most kell erre írnia valami bárgyúságot a KariGerinek a Faszbukjára. Merre tekereg? " A méhlegelők szabadságát védjük, én meg a Tóth Ottó."
fatman
2022. augusztus 06. 16:43
Hm, azt kihagyta Viktor, amikor Dallasban beszélt, és elmondta, h felére csökkent az abortuszok száma, mondani kellett volna, h a teljesen megengedő szabályozás szigorítása nélkül értük ezt el!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!