Európa legnagyobb tűzijátékával ünnepeljük az államalapítást augusztus 20-án

2022. július 07. 14:30

Megtartotta első ülését az augusztus 20-i Szent István-napi programsorozat biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs csütörtökön.

2022. július 07. 14:30
null

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, a testület vezetője az ülés után elmondta, az elmúlt években nemcsak az állami ünnepek, hanem a magyarországi világrendezvények is bebizonyították:

rutinos, felkészült szervezői tudás áll rendelkezésre, amely garantálja, hogy mindenki zavartalanul és biztonságban ünnepelhesse Magyarország születésnapját.

Emlékeztetett: a kormány az elmúlt 12 évben kialakította azt a módszertant és eljárásrendet, amellyel az augusztus 20-i rendezvénysorozatot magas színvonalon és a legnagyobb biztonsággal szervezhetik meg. Az operatív törzsben minden olyan szervezet, intézmény képviselteti magát, amelynek a Szent István-napi programokkal dolga van. A következő másfél hónapban az érintettek folytatják munkájukat.

Rendben folynak az előkészületek a négynapos programsorozatra

Az operatív törzs vezetője azt mondta: az előkészületek rendben folynak. Az államalapítás ünnepéhez idén is négynapos programsorozat kapcsolódik. A látogatókat augusztus 18-21. között mintegy 20 programhelyszínen több száz programelemmel várják. Köztük „ mint fogalmazott – „Európa legnagyobb tűzijátékával”, amely

bemutatja az ezeréves magyar állam történelmének jelentős momentumait, a nemzeti identitás fontosabb elemeit.

A tűzijáték során uszályokról és pontonokról mintegy 40 ezer pirotechnikai eszközt lőnek majd fel 4,3 kilométer hosszan a Margit híd és a Petőfi híd között.

Hatszáz drón is hozzájárul majd a látványhoz

Emellett a tavalyihoz képest kétszer annyi, hatszáz drón is hozzájárul majd a látványhoz – emelte ki Kovács Zoltán.

Idén sem maradnak el a hagyományos állami programok sem: a tisztavatás, a légiparádé, a zászlófelvonás és a Szent Korona-látogatás, miként az egyházi események, az ünnepi szentmise és a Szent Jobb-körmenet sem. Ezek mellett sok egyéb kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget,

 A részletes programkínálat és egyéb információ a folyamatosan frissülő www.szentistvannap.hu weboldalon található.

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pierre
2022. július 08. 11:41
a teljes zenekar játszik a süllyedő hajón. Eladtuk a mentőcsónakokat is, hogy ki tudjuk fizetni.
Senye Péter
2022. július 08. 08:13
Egy kis visszafogottság nem ártana.
Namond
2022. július 08. 00:56
Panem et circenses proletariusiis Visceratio cosortiis
Namond
2022. július 07. 23:54
Én meglennék egy szerényebb és olcsóbb megemlékezéssel is. A kormányinfón Gulyás azt mondta, a kormány magán spórol, úgy látszik ez a beszállítói körre nem vonatkozik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!