Széthullóban a szlovák kormány

2022. július 06. 18:53

Döntött a SaS: felmondják a koalíciós szerződést.

2022. július 06. 18:53
null

Meghozta a döntést az SaS vezetése a kormánykoalíció sorsáról. A liberális párt kibővített országos tanácsának ülése után úgy döntött, hogy felmondja a koalíciós szerződést – számolt be a ma7.sk.

„Ennek a kormánynak a legnagyobb problémája Igor Matovic” – jelentette be a sajtótájékoztatón Richard Sulík, az SaS elnöke, majd azzal folytatta,

Új koalíciós szerződést várnak augusztus végéig

A SaS azt várja a koalíciós partnerétől, hogy legkésőbb augusztus 30-áig egy új koalíciós szerződéssel álljon elő, amely figyelembe veszi az „új politikai valóságot”, és amelyből egyértelmű lesz, hogy a kormánynak nem marad a tagja Igor Matovic. Amennyiben ez nem történik meg, az SaS miniszterei beadják a lemondásukat – hangsúlyozta a párt elnöke.

– mutatott rá Sulík, aki szerint a csúcspont az volt, hogy Kotlebáék szavazataival megtörték az elnöki vétót a családtámogatási csomaggal kapcsolatban. „Matovic mindenkivel konfliktusban áll, aki nem ért vele egyet” – tette hozzá a pártelnök.

Nem tartják kizártnak Robert Fico visszatérését

Az SaS az elkövetkező napokban tájékoztatja a miniszterelnököt arról, milyen feltételekkel hajlandó együttműködni az új koalícióban – derült ki a cikkből.

Ha Igor Matovic „atombombái” folytatódnak, annak eredménye Sulík szerint az lesz, hogy

Robert Fico visszatér a kormányba.

A SaS szerint a koalíciós problémát Heger miniszterelnöknek kellene megoldania, így most rajta van a sor, hogy lépjen – húzta alá cikkében a ma7.sk.

Nyitóképen Richard Sulík, a SaS elnöke. Fotó: BEATA ZAWRZEL / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2022. július 07. 08:22
A jelenlegi kormány simán elárulta a szlovákokat.
Rocktoberi
2022. július 07. 00:25
Boris Johnson is repül nemsokára. De persze a libsik 12 éve azt várják, hogy másnap megbukik Orbán. A Tavares tovaris, Szartengeri féle percemberkék meg visszakerültek a csatornába.
fatman
2022. július 06. 23:30
Helyes
józan paraszti ész
2022. július 06. 22:34
Azért a libsik csodákra képesek: a komcsik 45 év alatt nem értek el semmit, ám ezek - szimpatikussá tették az oroszokat - elfogadhatóvá Ficót - megutaltatták az USA-t - bebizonyították, hogy a németek ostobák - elérték, hogy ne akarjunk "nyugat"ra utazni Tudják még fokozni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!