Miniszteri biztosnak nevezték ki Rácz Zsófiát

2022. július 21. 22:10

Navracsics Tibor munkáját segíti majd.

2022. július 21. 22:10
null

A Magyar Közlöny aktuális számából kiderült, hogy Rácz Zsófiát, az Emmi korábbi helyettes államtitkárát a Területfejlesztési Minisztérium miniszteri biztosává nevezték ki. Megbízatása 2022. július 1-jétől 2024. június 30-áig szól.

Feladatai közzé tartozik a jövőben többek között: 

  • A területfejlesztési koncepciók megalkotása során javaslatokat tesz Navracsics Tibor területfejlesztési miniszternek, hogy a fejlesztések hozzájáruljanak a fiatalok életminőségének, élethelyzetének javításához, illetve a generációk közötti együttműködés erősítéséhez.
  • Rendszeresen kapcsolatot tart az érintett érdekképviseleti szervezetekkel, elősegíti a fiatalok sajátos igényeinek fejlesztéspolitikai tervezési folyamatban való érvényesítését, hidat képez a döntéshozók és a helyben élő fiatalok között, megjelenítve a fiatalok szempontjait a területfejlesztési koncepciók kidolgozása során.
  • Figyelemmel kíséri a hátrányos helyzetű térségek felzárkóztatási, fejlesztési folyamatát.
  • Komplex javaslatot tesz a fiatalok szülőföldön maradására irányuló intézkedések hatékonyságnövelésére vonatkozóan.
  • Megbeszéléseket folytat az agráriumban élő és dolgozó fiatal gazdákkal, továbbá megoldási javaslatokat fogalmaz meg a generációváltás során felmerülő kihívások kezelésére.
  • Részt vesz a területfejlesztés témájában szervezett nemzetközi konferenciákon, ahol hazai szinten is megvalósítható, jó gyakorlatokat ismer meg.
  • Javaslatot tesz olyan tudásközvetítői és mentori programok megvalósítására, amelyek javítják az adott térségben élő fiatalok versenyképességét, és elősegítik jövőbeni vállalkozói tevékenységüket.

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

 

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dzoe
2022. július 23. 19:45
Zsófi tevékenysége: https://magyarnemzet.hu/belfold/2020/06/racz-zsofia-fiatalkent-azt-varjuk-hogy-gyozzenek-meg-minket
Lajoss
2022. július 22. 16:35
A Navrának segít ez a liba..max.a közpénz pocsékolásában..
pindos
2022. július 22. 16:30
Ha feltűnően fiatal , szőke,jómellű,gyatra tapasztalattal,a semmibe vesző tevékenységgel foglalkoznék,én lennék a....ki a náthás f......?Nagy Feró,Erdős Péterre utalásáról.
foldizs
2022. július 22. 15:53
Ha a politikai akarat megvan, akkor nem kell diploma sem. Akár Ceausescu feleségénél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!