Kiszivárgott egy videó a Kígyó-sziget elleni támadásról, az ukránok szerint foszforbombákkal tarolták le a területet

2022. július 02. 11:11

Az ukrán fegyveres erők főparancsnoka szerint az orosz fegyveres erők Szu–30-as repülőgépjei két alkalommal is tiltott foszforbombákkal hajtottak végre támadást.

2022. július 02. 11:11
null

Szu–30-as orosz vadászgépek tiltott foszforbombákkal támadták meg a Kígyó-szigetet július 1-jén – számolt be Valerij Zaluzsnyij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka az Index cikke szerint. 

Helyi idő szerint 18 óra körül az orosz fegyveres erők Szu–30-as repülőgépjei két alkalommal is tiltott foszforbombákkal hajtottak végre támadást a Kígyó-sziget ellen – erősítette meg az Unian ukrán hírügynökség. 

Mutatjuk a sajtóhírek szerint az esetről készült felvételt:

Kapcsolódó

 Miért hagyták ott az oroszok a Kígyó-szigetet? Somkuti Bálint elemzése. Bővebben... 

Nyitófotó: Képkocka a felvételből

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfújta az ellenszél
2022. július 02. 17:18
A foszforbomba önmagában nem tiltott, hanem sűrűn lakott területeken tiltott az ehhez hasonló, válogatás nélkül taroló fegyverek alkalmazása. A Kígyó szigeten egyetlen civil sincs, innentől kezdve értelmetlen a picsogás
Kofidisz Fapadopulosz visszatért
2022. július 02. 13:28
Nem értem mire számítottak az ukrik. Teljesen evidens volt hogy amint ukrán katonák lépnek a szigetre a ruszkik szétbombázzák. Utána meg megy a hazug picsogás a "tiltott" foszforbombákról.
józan paraszti ész
2022. július 02. 13:13
Ez most vicc? Van ott egyáltalán háború, vagy csak mindenki videójátékokat játszik egész nap?
2022. július 02. 12:58
Én megvárnám Sváby értékelését!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!