További 20 év börtönbüntetésre ítélték a George Floyd haláláért felelős rendőrt

2022. július 08. 09:38

Derek Chauvint 20 évre ítélték George Floyd jogainak megsértéséért.

2022. július 08. 09:38
null

Derek Chauvin volt rendőrt több, mint 20 év börtönbüntetésre ítélték George Floyd állampolgári jogainak megsértéséért. A 46 éves férfi már decemberben bűnösnek vallotta magát a különálló szövetségi polgárjogi vádakban, amiért már 22 éves állami börtönbüntetését tölti a 46 éves Floyd szolgálat közbeni meggyilkolásáért. A két ítélet egyidejűleg fut le, és Chauvin most egy szövetségi börtönbe kerül, de szinte biztosan több időt fog rács mögött tölteni az ítéletet követően – írja a bbc.com.

A gyilkosság világszerte felháborodást váltott ki, diszkrimináció és a rendőri erőszak alkalmazása elleni tüntetések hulláma indult meg. A Chauvin ellen felhozott szövetségi vádak között szerepel két vádpont, miszerint megfosztotta Floydot jogaitól azzal, hogy a nyakára térdelt, miközben meg volt bilincselve, valamint azzal, hogy nem nyújtott orvosi ellátást a 2020. májusi letartóztatás során. A vádalku részeként a korábbi rnedőr bűnösnek vallotta magát egy másik, 2017-ben történt letartóztatás esetében is, amikor egy 14 éves fiú jogait sértette meg.

Nyitókép: KEREM YUCEL / AFP

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Forgalmazó
2022. július 15. 18:06
Ez a drogos geci az usa szent embere lett. Isten barmai!
europész
2022. július 10. 20:47
Mintha fekete Amerikát testesítenék meg azon a képen.Ez legyen a legbecsületesebb amerikai. Készüljenek az újkori polgárháborúra ha ez nem érdemelte meg a sorsét.A drogos mártír lett mert szerencséje volt,hogy rátérdelt egy rendőr.Egy kis idő múlva úgy is kipurcant volna ha csak megkergetik. A szerencsétlen rendőrt pedig úgy megfélemlítették,hogy magára vállalta ijedtében ,hogy bűnös. Moslék hely lehet Amerika.Valamikor kíváncsi voltam rá de most már ha ingyen mehetnék se mennék.
KBA98
2022. július 08. 16:28
egy mocskos drogos bűnöző az amcsi példakép?
Szuper
2022. július 08. 12:48
Amíg a tetves jenki banda, így áll a szolgálatát kifogástalanul elvégző rendőrhöz, akkor mit csodálkozik azon, hogy naponta lövöldözés van az országukban??? Szánalmas takony népség! :-)))))))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!