Mindenkinek felkerekíti a fizetését bruttó 2500 euróra a flamand kormány

2022. július 05. 17:40

Ezt az összeget igényelni sem kell, automatikusan utalják.

2022. július 05. 17:40
null

Az új flamand koalíciós kormány egyik vállalása az volt, hogy a munkáért több pénzt kell fizetni. A döntés értelmében minden munkavállaló, akinek bruttó 2500 eurónál – megközelítőleg egymillió forint – kevesebbet keres, úgynevezett munkabónuszra jogosult – számolt be a Het Nieuwsblad című holland nyelvű napilap értesüléseir hivatkozva a hgv.hu.

Év végétől indulnak a kifizetések

A flamand kormány munkaügyi és pénzügyminiszter közölte, hogy hétfőtől lehet a számlaszámokat regisztrálni, a kifizetések az év végétől indulnak –hangsúlyozták. Ez összesen több mint 730 ezer alkalmazottat érint, azonban nekik

nem kell külön igényt benyújtani, mert a Nemzeti Társadalombiztosítási Hivatal adatainak köszönhetően a flamand kormány tudja, hogy ki jogosult munkabónuszra.

A bónusz összege csökken, ha a bruttó fizetés magasabb. 2500 euró feletti keresetnél értelemszerűen nem jár a bónusz – tették hozzá.

„Így kell különbséget tenni aközött, hogy valaki dolgozik, vagy nem”

A kormány szerint így kell különbséget tenni aközött, hogy valaki dolgozik, vagy nem, illetve azt is várják, hogy ez az intézkedés növelni fogja a hatékonyságot. 

A belga minimálbér jelenleg 1658 euró, az átlagkereset pedig 3695 euró

– derült ki a cikkből.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kujon
2022. július 07. 10:32
Hehh, kábulat, bzmeg.Magyarországon mikor lesz ilyesmi, legalább csak nettó ezer eurós minimálbéri szinten??
csulak
2022. július 06. 15:37
igazi baloldali komcsik
kubota
2022. július 06. 13:38
Ez nem pont olyan (csak a másik oldalról nézve), mint az ársapka? Az 5-10%-os munkanélküliség kevés/irreleváns a témához! Egyébként ilyenkor mindig eszembe jut a Malév története, mikor ez eu nekiment az országunknak, miszerint a kormány ne nyúljon bele erővel a szektorba...
Brandon the great Negro
2022. július 06. 12:34
Hol van ez a Flamand ország?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!