Uniós biztos: A támogatások segítségével az unió hatékony nyomást tud kifejteni

2022. július 18. 10:12

Didier Reynders szerint „rendszerszintű gondok vannak” a magyar és a lengyel demokráciával, azonban mindenre megoldás a támogatásokkal való trükközés, amivel nyomást lehet gyakorolni egyes tagállamokra.

2022. július 18. 10:12
null

Az Európai Unió igazságügyi biztosa szerint a „magyar és lengyel demokráciával rendszerszintű gondok vannak”, hazánkban pedig évről évre romlik a helyzet. Didier Reynders a FAZ-nak adott interjújában kifejtette, a napokban találkozott Varga Judit igazságügyi miniszterrel, aki most először jelezte, hogy kormánya hajlandó tárgyalni a jogállami kérdésekről. A brüsszeli politikus bizakodó azzal kapcsolatban, hogy Magyarország csatlakozik az Európai Ügyészséghez. 

Majd meglátjuk, hogy mi lesz a vége, ám biztos, hogy a támogatások segítségével az unió hatékony nyomást tud kifejteni”

– fogalmazott Reynders, majd hozzátette, a magyar részről olyan reformjavaslatok kellenek, amelyek vonatkoznak a hosszú távú költségvetésre és az újjáépítési csomag felhasználására. Leszögezte, az EU figyelni fog az ígéretek betartására is.

Kiemelt kép: Dursun Aydemir/AFP

 

 

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mukesz
2022. július 18. 16:32
Didier Reynders szerint „rendszerszintű gondok vannak” a magyar és a lengyel demokráciával, azonban mindenre megoldás a támogatásokkal való trükközés, amivel nyomást lehet gyakorolni egyes tagállamokra. Ha majd megérkeznek támogatások, nehogy mi is trükközzünk a vétójogunkkal
nuknuk
2022. július 18. 16:04
A nyomás valóban hatékony te marha, de Európán van nem az oroszokon.
rókabácsi
2022. július 18. 15:56
de csak a szavakra! az meg a valóságot leszarja!
Reszelő Aladár
2022. július 18. 15:11
Teház most egy olyan jogi konstrukciót kellene kitalálni, hogy miként lehetne európai ügyészi indítványra Dr Miniszterelnököt és minden ismerősét letartóztatni és teljes vagyonelkobzás mellett örökre eltiltani a közügyektől. A demokrácia pedig akkor áll helyre, ha a Brüsszel által jóváhagyott jelöltek közül a magyar nép megválasztja a neki legszimpatikusabbat. Lóval ne szxpjunk ha már úgyis itt a Pride?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!