Szabadon engedték a CEU Egyiptomban bebörtönzött diákját

2022. július 31. 10:45

Fake news terjesztésért, valamint terroristaszervezethez való csatlakozásért kellett rács mögé vonulnia.

2022. július 31. 10:45
null

18 hónap börtönlét után engedték szabadon Egyiptomban a Central European University hallgatóját, Ahmed Samir Santawy-t. A CEU antropológus hallgatóját 2021 februárjában tartóztatták le Egyiptomban, amikor a családjához utazott haza látogatóba. Az Amnesty International beszámolója szerint a rendőrök napokig ismeretlen helyen tartották fogva, többször megverték a rendőrök és a kutatásairól illetve közösségi médiás tevékenységről faggatták.

A bebörtönzésének hivatalos okai:

terrorista szervezet finanszírozása, terrorszervezethez való csatlakozás valamint szándékosan hamis hírek és adatok terjesztése.

Ahmedet 2021 nyarán 4 év börtönre ítélték, amit aztán idén februárban megsemmisítette, de egy új eljárásban ugyanezekkel a vádakkal 3 évet kapott. Most azért szabadulhatott, mert kegyelmet kapott Abdel Fattah el-Szíszi egyiptomi elnöktől.

Nyitókép: CEU

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2022. augusztus 01. 11:11
Bokros Lalyos is ellátogathatna Egyiptomba, berakhatnák őt Krokodilok: Ceu vízilabda mérkőzés kapusának.
Krupp Skya
2022. augusztus 01. 11:03
Bokros Lalyosra hasonlít, ÁVH-s keltető a CEU= Communisten European Unio. Ha Egyiptomban hatalomra kerül az egyiptomi Horn ez nyugdíjat fog reformálni a felére.
ujujuj
2022. augusztus 01. 09:29
Kár. De ha már egy hely felszabadult, küldhetünk helyette másik soros-aktivistát?
madar299
2022. július 31. 20:44
Sokba került ez Sorosnak ! Többe mint nekünk a tüzijáték, csak ezért kapunk valamit , a másik meg egy szarkupac.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!