A Mazsihisz felháborodott Orbán tusnádfürdői beszédén

2022. július 25. 11:39

Állításuk szerint komoly aggodalmat keltett a zsidó közösségen belül Orbán Viktor Tusványoson elmondott beszéde.

2022. július 25. 11:39
null

A Mazsihisz MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a szövetség nem tudja értelmezni a beszédnek a "fajok keveredésével" foglalkozó részét, ráadásul a miniszterelnök szóhasználata élesen szembe megy azzal a gyakorlattal, amely eddig a zsidó közösség számára európai összehasonlításban is egyedülálló biztonságot jelentett.

Történelmi tapasztalatainkra és a velünk élő családtörténeteinkre alapozva fontos szót emelnünk a magyar közélet félreérthető megnyilvánulásai ellen”

– közölték, majd hozzátették,  Heisler András, a Mazsihisz elnöke találkozót kért Magyarország miniszterelnökétől.

Úgy folytatták, a Mazsihisz a párbeszéd fenntartásával kifejezetten fontosnak tartja a közéleti viták eldurvulásának megakadályozását.

Ez nem kizárólag a zsidó közösség, de a magyar társadalom érdeke is. A zsidó vallási törvényeket követve, a Mazsihisz minden megkülönböztetett közösséggel szolidaritást vállal a humánum jegyében”

– szögezték le. 

(MTI)

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Összesen 237 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. július 26. 20:16
HEGEDÜS ZSUZSA LEJÁRATTA MAGÁT ÉS ZSIDÓ KÖZÖSSÉGÉT Hegedüs Zsuzsa lejáratta magát és zsidó közösségét azzal, hogy egyáltalán felvetette ezt a kérdést, ahogyan ehhez a helyzethez viszonyul. Ő tudja legjobban, hogy részesévé vált egy mocskos orbánellenes műbalhénak. minthogy tudnia kell, hogy a zsidóság helyzete Magyarországon a legjobbak közé sorolható. Továbbá azt is tudja, hogy Orbán a zsidó-keresztény vallás és kultúra megőrzésének élharcosa. És azt is tudja, hogy az a bizonyos "fajozás" az nem" fajozás" (ha ezt a látszatot is keltette szerencsétlen szóhasználatával), hanem Magyarország, a magyarság a magyarság átmentése az esetleges muszlim hatások alól, biztonságunkért, megmaradásunkért ... , vagyis Hegedüs Zsuzsának értenie kellett volna mindent, ha efféle formában is hangzottak el azok a szavak, merthogy ahogy írja is és tudja is Orbán minimum annyira, vagy még annyira távol van a nácizmustól, mint Makó Jeruzsálemtől. Írásával mégis sokat ártott , mert elősegítette azoknak a támadásoknak a felerősödését, amelyek a miniszterelnök felé irányulnak, zömében meg nem értésből és alaptalanul. És azt is tudnia kell, hogy Orbán nem Európa-ellenes, sokal inkább hittel, meggyőződéses európai, Európa igazsága, értékei megőrzésének szándékával. Pontosan ezért került a partvonalra, mert hisz Európában, Európa jövőjében, másokkal ellentétben. Kérem a jövőben fontolja meg és megfelelően mérlegelje szavait, mert azokkal beláthatatlan károkat okoz nemzetének és zsidó közösségének.
citromosParizer
2022. július 26. 09:41
a Mazsihisz egyszerűen csak fogja be a pofáját! lett volna számtalan eset, amikor ki kellett volna nyitniuk, ha akkor csicska módon nem tették, akkor most se tegyék! amúgy aki nem retardált, az megértette amit OV mondott, és a tartalmi részével nekik kellene legjobban egyetérteniük... mert akkor sírna igazán ez a pár köcsög megélhetési zsidó, ha 200 dél szaharai analfabéta négert, vagy 300 palesztint telepítenének a 7. kerületbe, aztán "keveredhetnének", mint nyugaton... de megnézném :D
Benedek Elek
2022. július 26. 09:28
Egyetlen emberi faj létezik. Aha, tudjuk, tudjuk. De azért az egyik kiválasztott közülük :-)
Osztap Bender
2022. július 26. 08:10
Mindenféle címen juttatott támogatást (az "örök" kárpótlást" is) meg kell vonni ettől a zsidó szervezettől. Lehet saját erőből, saját forrásokból "üzemeltetni" a zsidók szinte állandóan ajvékoló gyülekezeteit. Végre láthatja majd a magyar nép, hogy a zsidók saját kezükkel építik, javítgatják zsinagógáikat, saját maguk takarítják temetőiket, saját szájukkal fújják a sófárokat. El kell jöjjön a dolgozó zsidók ideje! Bizony elvtársak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!