A Ryanair „visszatérő vendég” a hatóságoknál

2022. június 21. 19:31

A Ryanairhez több tucatnyi, utazókat ért sérelem kapcsolódik hazánkban.

2022. június 21. 19:31
null

Amíg a Ryanair légitársaság ügyében a kormányhivatal folytatja a vizsgálatot, addig az elmúlt években tapasztalt utaspanaszok nagy száma miatt a fogyasztóvédelemért felelős miniszter a társasággal szemben soron kívüli témavizsgálatot rendel el  – olvasható a Magyar Nemzet cikkében. 

A cikkből kiderül, hogy az igazságügyi tárca megerősítette, hogy a kormány elfogadhatatlannak tartja és a leghatározottabban elutasítja a légitársaság által követett gyakorlatot. Mint jelezték,

nemcsak a különadóval kapcsolatban érkeztek bejelentések a fogyasztóvédelemhez,

hanem például a korábbi időkben járattörléssel, nem megfelelő tájékoztatással, poggyászkezeléssel és az utasokkal való kommunikációval kapcsolatban is.

„Megengedhetetlen hangnem”

„Az a hangnem, amit a Ryanair vezetése ütött meg a magyar kormánnyal szemben, a panaszok alapján általánosan előfordul az utazóközönséggel szemben is, ami megengedhetetlen. A Ryanair bocsánatkéréssel tartozik, elsősorban az utazóknak” – szögezték le. A minisztérium szerint a panaszok száma és súlya hatékony kivizsgálást és fellépést igényel a jövőbeli jogsértések megelőzése érdekében, főként, hogy a járvány után megnövekedett utazási kedv visszaélésekre adhat lehetőséget a légitársaságoknak

Csekély internetes kutatásból bárki számára világossá válik, hogy

a Ryanairhez több tucatnyi, utazókat ért sérelem kapcsolódik hazánkban,

amelyek egyebek mellett a járatkésések esetén elvárt tájékoztatás vagy ellátás hiányáról, a kifizetett szolgáltatások vagy jogos kártérítések elmaradásáról, rejtett költségek felszámításáról, a poggyászok elkeveredéséről, illetve megtévesztésről, kiszolgáltatottságról szólnak. 

Nyitókép: AFP

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VA57
2022. június 22. 11:15
Nekem 2 évvel ezelőtt törölték a járatomat, azóta is csak azt írják, hogy regisztrálták a panaszomat, a jegyek ára az ablakban...
Phm045
2022. június 22. 05:50
Ki kell tiltani a magyar légtérből.
nempolitizálok
2022. június 21. 21:50
Egyéni milliós kártérítések visszamenőleg. Igen tisztességesen levenni aztán picsánrúgni. Azt mondja a tulaj úgyis leszarja, hát mi is :) Mehet Brüsszelbe az idiótája.
Pierre
2022. június 21. 20:43
minden legitarsasagnal vannak panaszok. A ryanair nem emelkedik ki kozuluk, a wizairnel meg tobb van. De kozel sem annyi, mint a magyar kormany hatalmi visszaelesei miatt. Megy a kulakokzas a rakosista ner-moslekban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!