Megnyerte a bizalmi szavazást Boris Johnson brit miniszterelnök

2022. június 06. 22:23

A közkeletűen „partygate” néven emlegetett ügy majdnem derékba törte Johnson politikai pályafutását.

2022. június 06. 22:23
null

Megnyerte a kormányzó brit Konzervatív Párt alsóházi frakciójának tagjai által hétfőn tartott bizalmi szavazást Boris Johnson miniszterelnök, aki így megtarthatja pártvezetői és kormányfői tisztségét.

Sir Graham Brady, a frakció vezetőválasztási ügyekben is illetékes szakbizottságának elnöke hétfő este bejelentette, hogy az alsóházi konzervatív pártcsoport tagjai közül 211-en szavaztak bizalmat Johnsonnak, 148-an a kormányfő ellen voksoltak. A Konzervatív Párt jelenleg érvényes szabályzata alapján a következő tizenkét hónapban nem lehet újabb bizalmi szavazást kezdeményezni Johnson ellen.    

A kormányfő elleni bizalmi szavazás kiírása hosszabb ideje napirenden volt,

miután az elmúlt hetekben kiderült, hogy a londoni miniszterelnöki hivatalban és más kormányintézményekben a koronavírus-járvány megfékezésére korábban elrendelt szigorú korlátozások idején több kerti partit, ivászatokkal kísért társasági összejöveteleket tartottak, nem egyszer Johnson részvételével.    

A közkeletűen „partygate” néven emlegetett ügy Johnson 2019-ben kezdődött miniszterelnöki időszakának eddigi legnagyobb belpolitikai botrányává fajult.

(MTI)

Nyitókép: AFP

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
foldizs
2022. június 07. 10:42
Szijjártó már gratulált is :D :D :D
de France
2022. június 07. 10:04
Napjai meg vannak számlálva, hiába "győzött." Inkább bukott, ha számításba vesszük az ellene szavazó Tory-kat ami hallatlanul sok. Ez nem magyar típusú, "kétharmados" áldemokrácia. "Rule breakers cannot be rule makers" 12 évig egy valódi demokráciában. Magyarországon ez nem probléma.
Kétes
2022. június 07. 08:45
Mindenki posztolja! Az angol focisták 1938-ban Berlinben náci karlendítéssel kezdték a meccset! https://www.origo.hu/itthon/20..
tevevanegypupu
2022. június 07. 08:18
Helyes..már úgy megszoktuk. És néha nekünk magyaroknak is vet egy-két jó szót..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!