Kreml: törvénytelen korlátozást alkalmazott Litvánia

2022. június 20. 15:04

„Példa nélküli és törvénytelen Litvánia döntése a Kalinyingrádba irányuló orosz vasúti tranzit korlátozásáról” – fogalmazott Dmitrij Peszkov.

2022. június 20. 15:04
null

Példa nélküli és törvénytelen Litvánia döntése a Kalinyingrádba irányuló orosz vasúti tranzit korlátozásáról – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő hétfőn újságíróknak Moszkvában.

A szóvivő szerint az orosz hatóságok elemzik a helyzetet, és annak alapján döntik majd el, hogy milyen válaszlépéseket tegyenek. „A döntés tényleg példa nélküli. Ez mindennek a megsértése. Úgy tudjuk, hogy ez az Európai Unió vonatkozó határozatával függ össze, amely a szankciókat a tranzitra is kiterjeszti.

– fogalmazott. Peszkov szerint a helyzet „több mint súlyos”, és . A szóvivő azt mondta, hogy az elemzés a következő napokban fog megtörténni. 

„Blokád”

Arra a kérdésre, hogy valójában egy orosz régió blokád alá helyezéséről van szó, kijelentette: „természetesen ez a blokád eleme”. Peszkov nem válaszolt arra a kérdésre, hogy a Kreml kapott-e javaslatokat a kalinyingrádi önkormányzattól a lehetséges válaszintézkedésekről. Mint mondta, az ellenlépések kidolgozásához

Moszkva több állami intézmény álláspontját mérlegelni fogja.    

Anton Alihanov, a kalinyingrádi exklávé kormányzója korábban bejelentette: a litván vasúttársaság arról értesítette az orosz régió vasútjait, hogy június 18-tól az Oroszország elleni európai szankciók miatt korlátozzák az orosz régiókból a régióba irányuló számos áru tranzitját.

(MTI)

Nyitókép: AFP

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2022. június 21. 09:34
Ez Krím2. Orosz haditengerészeti bázis. Na, mi lesz? Láttuk. Amerika, Nyugat, Európa. Csupa Dobrev. Győzni fogunk! És ha nem? Győzni fogunk! És ha nem? De, győzni fogunk!
DE JÓ
2022. június 20. 23:22
Egyre több fegyver, egyre erősebb fegyverek, egyre provokatívabb cselekedetek. Mint a hülyegyerek a tűzzel. Tökéletes út a világháborúhoz. Minden elemző azt mondta már az elején, hogy egy háború kiszélesedéséhez és/vagy elhúzódádához gyakorlatilag mindig a rossz helyzetértékelés és következmény felmérés vezet. Az, hogy egy NATO tagország a saját eszközeivel blokkolja egy kétmilliós orosz népesség, egy orosz terület, és orosz katonai bázisok ellátását, az igen hülye ötletnek tűnik. De a legdurvább az, hogy ez esetben kevéssé valószínű, hogy egy túlbuzgó ország túlbuzgó hülyeségéről van szó, hanem ez az amerikai bábjátékosok újabb veszélyes és gennyes húzása. Nekik Kelet-Európa egy egyszerű golyófogó.
Nyugati Ádám
2022. június 20. 22:50
Litvánia NATO tag. A blokád egy NATO országtól nyílt hadüzenet. Úgy látszik az USA-EU tandem magasabb fokozatra kapcsolt. A helyzet meleg. Az EU meg egy kapitális barom. Ha sürgősen nem cselekszenek, annak beláthatatlan következményei lesznek. Biztos voltam benne, hogy az EU magállamai a keletieket simán beáldozzák.
themen
2022. június 20. 19:51
1939. reload. (lásd. Danzigi korridor)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!