Der Spiegel: Németország nem bízik Zelenszkijben

2022. június 06. 16:56

Meg nem nevezett tisztviselők szerint Olaf Scholz kancellár kormányán belül attól tartanak, hogy Kijev esetleg betörést indíthat orosz területre.

2022. június 06. 16:56
null

Németország „történelmi okokra” hivatkozva habozott tankokat küldeni Ukrajnába az orosz erők ellen – mondták kormányzati források a Der Spiegel magazinnak.

A meg nem nevezett tisztviselők szerint Olaf Scholz kancellár kormányán belül attól tartanak, hogy Kijev túlságosan elbizakodottá válhat, ha sorozatos győzelmeket arat, és esetleg betörést indíthat orosz területre.

Egy ilyen fejlemény

– írta pénteken a Der Spiegel.

Az a félelem, hogy német fegyvereket küldenének Oroszországba, „rávilágít arra, hogy Berlinben bizonyos bizalmatlanság uralkodik Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel szemben”. És ez is az egyik oka annak, hogy a németországi hadiipar nem kapott engedélyt harckocsik szállítására – olvasható a cikkben.

Nyitókép: MTI

Összesen 155 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
youngboy
2022. június 07. 14:42
Ha Németország nem bízik ebben a pöcs amerikai bábban, jól teszi.
szürkeSzarvas
2022. június 07. 08:48
szürkeSzarvas
2022. június 07. 08:34
Bolond az,aki 1 koszlott zsidó ripacs "kommunikátorban" megbizik. Aki uki ügyben a CIA "beszélő feje". Ellenségeink.
Bajuszkirály
2022. június 07. 08:29
Neonácikat asszimilált, bűnözőkkel teli ukrán vezetésnek fegyvereket szállítani legalább akkora ostobaság, mint Ukrajnát katonailag megtámadni. Természetesen nem csak védelmi célra fogják használni, természetesen rengeteg fegyver kerül majd bűnözők kezébe, természetesen rengeteg esetben a helyi lakosság ellen fogják majd használni a fegyvereket stb. Se Zelenszkijben, se Putinban, se Bidenben nem lehet megbízni. Mind a három a tökéletes ellentétét csinálja, mint amit mond. Ez mára már teljesen egyértelmű. Ez a háború a legjobb bizonyíték rá. Nincs hős védő, nincs hős felszabadító. Az egyik egy alattomos hazug oligarcha, a másik egy megalomán ketrecharcos, a harmadik pedig egy agyhalott szamár. Rossz kombináció.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!