A CNN szerint Magyarország az EU orvosolandó problémáinak példája

2022. június 20. 09:27

A cikk szerint Magyarországon keresztül Oroszország és Kína mondhatni ugyanacsak részt tud venni a brüsszeli döntések meghozatalában.

2022. június 20. 09:27
null

Timothy Garton Ash, az Oxfordi Egyetem európai tanulmányok professzora a Financial Timesnak kifejtette, az EU működése miatt annak ellenére, hogy

Magyarország egy kis állam, rajta keresztül Oroszország és Kína mondhatni ugyanacsak részt tud venni a brüsszeli döntések meghozatalában

– olvasható a CNN cikkében. A publicisztika szerint az EU keleti szárnyának megvannak a maga ellentmondásai, amelyeket orvosolni kell, erre pedig Magyarország a legjobb példa.

„Populista kormány”

Az Orbán Viktor vezette populista kormány baráti kapcsolatot szorgalmaz Putyinnal, szerencsére Magyarország továbbra is kívülálló, de jelentősen meg tudja zavarni az EU-s ügyeket – fogalmaz Cristian Gherasim, a cikk szerzője. Ezután kifejti:

utoljára akkor volt látható, amikor a 27 tagú blokk megpróbálta lefaragni az orosz olajvásárlást, az EU-nak csak hetekig tartó tárgyalások után sikerült szankciókat életbe léptetnie, miközben mentesítette Magyarországot az embargó alól”.

Nyitókép: Facebook

Összesen 222 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Carcess
2022. június 21. 08:45
Magyarország a gyógyszer az eu-nak
laslosch99
2022. június 21. 07:29
Orban helyesen cselekedett, az orszag erdeket vette elsoe sorokba. Euro Union vezetoek nem vettek a sajat erdekeiket, hanem sorba alltak az OREG, BETEG, CENILE Biden moege!! Eloebb utobb az EU orszagok melyek nepei szenvednek a szankciok miatt le kell hogy valtsak az EU vezetoe seget!!
Tehetős Totó
2022. június 21. 07:26
Tisztelt mandi! Hiányoznak valakiknek az ilyetén "hozzászólások"? "Fenyegetsz, a kurva anyadat baszd szajba! Mondd a neved es cimed, te geci, es megbeszeljuk!"(O1G) Vissza az iX-et!
Tehetős Totó
2022. június 21. 07:21
Cristian Gherasim...tehát szőrösnyelvű (nota bene: az erdélyiek így mondják, lásd még WassAlbert...). Bizonyára nagyon objektív az oláj...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!