Orbán Viktor a brüsszeli csúcstalálkozó győztese Robert Fico szerint

2022. május 31. 19:00

„Orbán, nem pedig Eduard Heger jelenlegi szlovák miniszterelnök volt az, aki Szlovákia számára is elintézte a mentességet a Barátság kőolajvezetéken érkező orosz kőolajra” – hangsúlyozta Robert Fico.

2022. május 31. 19:00
null

Orbán Viktor a győztese az Oroszország elleni szankciókról szóló brüsszeli uniós csúcstalálkozónak, mert sikerült elintéznie a mentességet a Barátság kőolajvezetéken keresztül érkező orosz kőolajra” – jelentette ki Robert Fico korábbi szlovák miniszterelnök, a pozsonyi parlament legerősebb ellenzéki pártjának, az Iránynak (Smer-SD) az elnöke a TASR szlovák közszolgálati hírügynökségnek nyilatkozva kedden.

A volt szlovák kormányfő rámutatott:

a vezetéken érkező orosz kőolajra vonatkozó néhány éves mentesség Magyarországon kívül Szlovákiára és Csehországra is vonatkozik majd.

„Orbán, nem pedig Heger (Eduard Heger jelenlegi szlovák miniszterelnök) volt az, aki Szlovákia számára is elintézte a mentességet a Barátság kőolajvezetéken érkező orosz kőolajra” – hangsúlyozta Robert Fico.

Hozzáfűzte: a tartályhajókon szállított kőolajra vonatkozó szankciókat Oroszország „bizonyára megérzi”, bár lehetősége lesz arra, hogy a kőolajat alternatív piacokon értékesítse. Rámutatott: ugyanakkor Magyarország, Szlovákia és Csehország esetében Orbán Viktor „nagyon helyesen kiharcolta” és így bebiztosította, hogy a Barátság kőolajvezeték tovább működhet.

Robert Fico a szlovák hírügynökségnek nyilatkozva azt is elmondta: Eduard Heger a találkozón először maga is arról akarta meggyőzni a magyar kormányfőt, hogy fogadja el az EU szankciókkal kapcsolatos eredeti elképzelését.

– jegyezte meg Robert Fico.

(MTI)

Mark Rutte: Magyarországnak igaza volt

Pár napja még másképp vélekedett a holland kormányfő. Bővebben...

Nyitóképen Robrt Fico, egykori szlovák kormányfő. Fotó: Vladimir Simicek / AFP

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. június 01. 07:03
Csak óvatosan, vigyázzunk a tótokkal még akkor is, ha ajándékot hoznak. Ne feledjük, hogy ő van ellenzékben és minden ilyen mondatával a kormányon üthet egyet. Ha úgy tetszik még azt is bevállalta, hogy politikai értelemben a magyarokkal szövetkezik. Szóval van egyfajta bukéja a sztorinak. De persze jól hangzik a dolog.
patópál
2022. május 31. 23:58
"Eduard Heger a találkozón először maga is arról akarta meggyőzni a magyar kormányfőt, hogy fogadja el az EU szankciókkal kapcsolatos eredeti elképzelését." A szlovákok miért nem forgatják szurokba és tollba ezt a hazaáruló férget? (Ficónak meg jó reggelt kívánok.)
Spiltyu
2022. május 31. 22:50
Fico pár éve még fikkantotta Orbánt... majd megnéztek együtt valami focimeccset páholyból és azóta hatalmas spanok...
Jaznaju
2022. május 31. 22:32
De szép lenne, ha így maradna! Sajnos nem fog. - Jó eséllyel. Dr Viktor is jelezte, a meccsnek nincs vége: Most -szinte törvényszerűen- következik az ellenlépés. Egy Uniós egységes vám megszavazása az Orosz olajra (tudomásom szerint) már 2/3-os többséggel megszavazható. Az EP vagy az EB napokon belül előterjeszti a tervezetet, az ET pedig 2/3-dal jóváhagyja - szerintem. Persze ez még mindig jobb, mint Szhalombattát átfaragni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!