Brüsszel olajembargós javaslatáról tanácskoztak a Karmelita kolostorban

2022. május 05. 16:20

Iparági egyeztetést hívott össze Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délutánra a Karmelita kolostorba.

2022. május 05. 16:20
null

A magyar kormány képviselői az uniós tervezet nyilvánosságra hozatala óta többször leszögezték, hogy a jelenlegi formában felelősen nem támogatható az Európai Bizottság újabb, Oroszországgal szembeni szankciós csomagja, az ugyanis lerombolná Magyarország energiaellátásának biztonságát – emlékeztetett a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője, Havasi Bertalan. Hozzátette:

Brüsszel betiltaná az Oroszországból Európába irányuló kőolajszállítást, mégpedig rövid határidővel,

Magyarország esetében a jövő év végétől. 

A csütörtöki tanácskozáson Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Varga Mihály pénzügyminiszter, Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter, Nagy Márton miniszterelnöki megbízott, Bóka János, a miniszterelnök európai uniós kérdésekért felelős államtitkára, Nagy János, a Miniszterelnöki Programirodát vezető államtitkár, Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója, Czepek Gábor, az MVM Csoport elnök-vezérigazgatója, Horváth Péter János, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke, Bártfai Béla, a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség vezérigazgatója valamint Bíró Marcell, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának elnöke vett részt a Karmelita kolostorban – ismertette Havasi Bertalan.

(MTI)

Nyitókép: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2022. május 05. 22:09
Látjátok fiuk ,milyen hatalom van 1 faxverő kóser zongorista faxában ??1edül nekiugrasztja Rássziját júrópnak-. Amerika röhög. Júróp szállít.
simonvitéz
2022. május 05. 18:09
Amennyiben nem vétozunk, már a következő választáson, ami a 24es EP választás lesz, a Mi Hazánkra szavazok, függetlenül a komoly fenntartásaimtol, amit a Toroczkai-Duró párossal szemben viseltetetek.
Ati Papa
2022. május 05. 17:57
Már a régebbi időkben is, amikor ilyen agyatlan ötletek, majd döntések születtek felmerült a kérdés: Ezek hülyék, vagy gazemberek, vagy mindkettő. Egy kis bányászfaluban nőttem fel- apám is bányász volt-. ott azt mondták a betegszabadságon lévőre, hogy MARÓGYI. Az ilyen Brüsszelihez hasonló agyament ötletekre azt mondták, hogy a GÓGYI- az ész- MARÓGYI.
Andris 7 éves
2022. május 05. 17:51
Fölösleges ennyit ragozni ezt a kérdést Nincs miről beszélni nekünk kell az olaj és a gáz is és kész Engem nagyon nem érdekel hogy orosz-e az a gáz vagy az olaj. Szolidaritásból lőjük főbe magunkat de tényleg? És hogy Brüsszel mit akar az legyen az ő dolguk ha nem tetszik viszlát Szerintem mi ebből maradjunk ki
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!