Mise közben késeltek meg egy papot Franciaországban

2022. április 24. 18:49

Késsel támadtak egy papra, majd egy apácára is Franciaország déli részén, egy nizzai templomban.

2022. április 24. 18:49
null

Késsel támadtak egy papra, majd egy apácára is Franciaország déli részén, egy nizzai templomban – jelentette vasárnap a Nice Matin című helyi lap.

A Le Figaro című francia lapnak az ügyészség megerősítette az értesülést. Gérald Darmanin francia belügyminiszter Twitter-üzenetben számolt be a támadásról, s azt írta, hogy a pap nincs életveszélyben,

a támadót pedig elfogták és azonnal ki is hallgatták.

A 20 Minutes című helyi lap internetes híradása szerint a támadás mise közben történt, a merénylő a pap segítségére siető apácát is megsebesítette, bár a nőnek sikerült kicsavarnia a támadó kezéből a kést.

Christian Estrosi, a város polgármestere először a Twitteren, majd újságírókkal is azt közölte, hogy egyik áldozat sincs életveszélyes állapotban. A BFM francia hírtelevízió információi szerint a késszúrások a pap tüdejét érték.

A polgármester, aki azonnal a templomhoz sietett,

úgy vélekedett, hogy a támadó valószínűleg zavart elméjű.  

A férfi kihallgatásáról nem hoztak nyilvánosságra információkat. Annyi tudható, hogy francia állampolgár, 1991-ben született Fréjusben.  A rendőrség arra intette a helybélieket, hogy kerüljék el a katolikus templom környékét.

(MTI)

Nyitókép: Valery Hache / AFP

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2022. április 25. 09:33
Méltó megünneplése az új ciklus kezdetének..
DoomGuy
2022. április 25. 06:46
"a támadó valószínűleg zavart elméjű. " #nemmuszlim
Gáspár
2022. április 25. 02:36
Viva la france! Allahu akbar.
kafabatka
2022. április 25. 02:23
Csak francia állampolgár Nem mondták,hogy bevándorló. De azt főleg nem emelték ki,hogy NEM BEVÁNDORLÓ a tettes. Mégmitnem! Nehogy bezevarjon a Macronnak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!