Mariupoli parancsnokhelyettes: A megadás nem opció

2022. április 28. 15:04

A katona szerint hadifogolyként megölik, megnyomorítják őket, ezért harcolnak a végsőkig.

2022. április 28. 15:04
null

A Reuters Zoomon keresztül interjút készített az Azov ezred parancsnokhelyettesével, Szvjatoszlav Palamarral, aki azt mondta: az oroszok középkori módon ostromolják őket.

„Be vagyunk kerítve, de már nem küldenek nagyobb erőket a védelmünk ellen, leginkább csak légicsapásokat hajtanak végre” – mondta, arra utalva, hogy az oroszok most már egyértelműen a kiéheztetésükre törekszenek.

Hozzátette azt is, hogy egy alkalommal az oroszok harckocsikkal, páncélozott járművekkel megpróbálták megostromolni az Azovstal gyárat, de kudarcot vallottak, azóta nem próbálkoznak ilyennel. A parancsnokhelyettes szerint azért is fontos, hogy kitartsanak a létesítményben, mert amíg ez így van, addig az oroszok nem mondhatják azt, hogy az övék a város.

Fogyatkozó ellátás

Az azovos katona elismerte, hogy fogy az élelmük, a vizük és a lőszerük, gyógyszerekből is hiány van, de arra nem utalt, hogy pontosan mennyi áll még a rendelkezésükre ezekből. Elmondása szerint még mindig több száz katonájuk van, és a civilek közül is sokan vannak a gyárban, de őket máshol szállásolták el, mint a fegyvereseket, hogy az oroszok még véletlenük se mondhassák azt, hogy mögéjük bújnak. Hozzátette azt is, hogy a megadás semmiképp sem opció az Azov katonái számára.

ezért azt javasoljuk, hogy egy harmadik fél garantálja, hogy elhagyhassák a gyárat” – mondta, hozzátéve, hogy Törökországot vagy Izraelt tudna efféle harmadik félként elképzelni.

Szvjatoszlav Palamar végül arról beszélt, hogy az Azov harcosai között „oroszok, bulgárok, krími tatárok, görögök, katolikusok és mások” is vannak, akik nemcsak Ukrajnát védik, hanem „Lengyelországot, Litvániát, Lettország, Észtországot, Moldovát és Grúziát is”, és bíznak abban, hogy ezt a világ is felismeri.

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 201 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2022. május 02. 22:07
Az Aydinlik török média beszámolója szerint az újraválasztott francia elnök beáldozott 50 francia katonát az ukrajnai Mariupolban lévő Azovstal acélműnél napitema Az Aydinlik török média beszámolója szerint az újraválasztott francia elnök beáldozott 50 francia katonát az ukrajnai Mariupolban lévő Azovstal acélműnél, mert nem akarta, hogy létezésük és esetleges haláluk veszélyeztesse választási kampányát. Az ostromlott üzemben brit és amerikai katonai szakértők is tartózkodnak, akik fegyverkiképzést tartottak az ukrán hadseregnek a NATO-tagállamok által szállított fegyverekhez. Ugyanezen források azt is állították, hogy a francia katonaság által két sikertelen helikopteres mentési kísérlet is történt. Mindkét helikopter lezuhant, az egyik a tengerbe, a másik pedig az Azovstal üzem közelében. A források arról tájékoztatták az Aydinliket, hogy a halottak közül ketten francia hírszerző tisztek voltak. Forrás:https://beeley.substack.com/p/did-macron-abandon-french-military?s=r
gonterl
2022. április 30. 19:56
Az öngyilkosság, vagy a testvéri tűz az opció!
rókabácsi
2022. április 29. 15:35
helyette az éhen halás netán az agyon lövés? az jó?
Krupp Skya
2022. április 29. 06:21
Ilyen képek alatt ilyen felirat szokott lenni: Körözését rendelem el!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!