A baloldal és Arató Gergely lenézi a választókat – Pap Sándor a Mandinernek

2022. március 03. 17:00

A baloldal korábban mindent elvett a választóktól, amit ez a kormány visszaadott – most még egy a fánkot is sajnálnak tőlük – mondta lapunknak a Kőbányát és Kispest egy részét is magában foglaló 9. számú fővárosi választókörzet kormánypárti jelöltje, Pap Sándor, aki számos arcot hiányolt Arató Gergely azon posztjáról, amelyen a támogatóival szerepelt. A jelenleg is önkormányzati képviselő politikus elmondta, hogy megválasztása esetén négy fontos területre koncentrálna, amelyek között ott van a közbiztonság további erősítése, valamint a Kispesti Piac rendbetétele. Interjúnk.

2022. március 03. 17:00
null
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Mit szól a DK-s Arató Gergely posztjához, miszerint ingyenfánkkal akar szavazatokat venni? Lesz olyan, aki egy fánk miatt Önre voksol majd?

Nem is értettem elsőre, mit akar ezzel a képviselőjelölt úr. Én annak a kormánypártnak vagyok a jelöltje, amely a nyugdíjasoknak visszaadta a 13. havi nyugdíjat, amit a baloldal elvett tőlük. Amelyik csökkentette a rezsit, amíg ők saját szavukat meghazudtolva emelték. Ez a kormány csökkentette az adókat, amelyeket szintén ők emeltek. Mi megteremtettünk egy Európában egyedülálló családtámogatási rendszert, ahogy rendet és biztonságot is az országban, ők mindkettőt szétverték. Ezek után azt gondolni, hogy az emberek egy fánk miatt szavaznak valakire, nem csak butaság, de a választók lenézése is egyben. Ez egy apró gesztus volt csupán részemről, amely alkalmat ad megbeszélni a közös dolgainkat. Ebben az ügyben egyébként benne van a két oldal közötti lényegi különbség, hiszen 

a baloldal korábban mindent elvett a választóktól, amit ez a kormány visszaadott – most még egy a fánkot is sajnálnak tőlük.

A baloldal viselkedése riasztóan konzekvens: bármit elleneznek, amit a kormány tesz és jó a választóknak. Egyszerű a logikájuk: ami rossz az embereknek, jó az ellenzékben lévő baloldalnak.

Arató szerint Kőbányán és Kispesten soha nem látott egység sorakozik fel Önnel szemben, aki először indul országgyűlési választáson. Milyen reményekkel vág neki a küzdelemnek?

Érdekes volt számomra, hogy Arató Gergely nemrég posztolt arról is, ki mindenki támogatja őt. De én hiányoltam néhány arcot, így a saját főnökét, Gyurcsány Ferencet, a kispesti vagyonkezelő vezetőjét, Kránitz Krisztiánt, a botrányba keveredett „fehér poros”, „az önkormányzatból évi 100 milliót keresős” kispesti képviselő Lackner Csabát, vagy Kaszab Csabát, akit az MSZP kőbányai alpolgármestereként vezetőszáron vittek el a rendőrök, majd ítéltek vesztegetés miatt letöltendő börtönbüntetésre.

A Kőbányát 1994-től 2006-ig irányító baloldal – benne Arató Gergellyel – nagyon súlyos bűnöket követett el a kerületben élő emberek ellen.

Tizenkét év alatt nyomtalanul eltüntették a kerület egykor 40 milliárd forintos részvényvagyonát, eladósították és belevitték a kerületet a Kulcsár-ügybe, 3 milliárd forint kőbányai közpénzt tettek bele abba a piramisjátékba. A kispesti baloldal botrányaival pedig időről időre tele van a sajtó. Miért nem őszinte a választókkal, ezek az emberek miért nem jelennek meg a kispesti utódokkal együtt Arató Gergely plakátjain? Hiszen tudjuk, nincs két baloldal!

Ezzel együtt Kőbányán nem hallani önkormányzati botrányokról.

Az elmúlt tizenkét évben megmutattuk: nekünk valóban Kőbánya az első. 2010-től 2019-ig a Fidesz adta a polgármestert és a testületi többséget is a kerületben. 2019-ben alakult ki az a helyzet, hogy a polgármester fideszes, de a testületben kiegyenlítődtek az erőviszonyok. Ennek ellenére sikerült civilizált együttműködést kialakítanunk, azon közös nézet mentén, hogy a politikai torzsalkodásoknak csak az itt élők lennének a kárvallottjai. Kőbánya az elmúlt tíz évben a legtöbb fejlesztést végrehajtó kerületek közé küzdötte fel magát – előre megy, nem hátra. Ezt a fejlődést szeretnénk elhozni Kispestre is.

Milyen beruházások valósultak meg az elmúlt időszakban?

Első helyen a Bajcsy-Zsilinszky Kórház új Egészségházát említeném, amely a járóbeteg-rendelést végzi, és amely egy teljesen leromlott állagú épületből költözik át a napokban. A beruházás 6,3 milliárdos kormányzati támogatásból valósult meg és a felszerelését is a kormány állta, szintén milliárdos nagyságrendben.

A jövőben is folytatni fogjuk a rozsdaövezetek felszámolását és a kallódó ipari területek hasznosítását.

Ennek a legjobb példája az Északi Járműjavító területe. Itt valósult meg az Opera multifunkcionális Eiffel Műhelyháza, ami iskolapéldája a remekül megtervezett és kivitelezett műemlék-rekonstrukciónak. Mindez nagyot emelt Kőbánya presztízsén. A terület másik részén épül a Közlekedési Múzeum és egy könnyűzenei felsőoktatási intézmény. A Hungexpo felújítása és két kerületi rendelő kormányzati pénzzel megtámogatott felújítása is ide sorolandó, ahogy Kispesten az Egészségügyi Intézet fejlesztésére is jutott egymilliárd forint.

Ha Ön lesz az országgyűlési képviselő, mit tud ígérni a körzet lakóinak?

Négy pontot emelnék ki, amelyekből az első az egészségügyi intézmények felújításának folytatása illetve befejezése. A második az útfelújítás, hiszen a Fővárosi Önkormányzat kezelésében lévő utakon lassan már életveszélyes közlekedni, szépen mutatja ezt például a népligeti felüljáró állapota. Tarlós István és György István idején elindultak a felújítások, de az elmúlt két évben abbamaradtak. Pedig rekonstrukcióra szorul az Üllői út, az Ady Endre út, a Gyakorló utca, a Sibrik Miklós út, a Maglódi út és még sorolhatnánk. Ezekre kormányzati támogatást kell szereznünk, mert

a legtöbb problémás útszakasz fejlesztése Karácsony Gergelyék feladata lenne, de nyilvánvalóan képtelen rá.

A harmadik pillér a közrend és közbiztonság erősítése. Kőbányán tíz év alatt hatodára csökkent a bűncselekmények aránya, ahogy Kispesten is sokat javult a helyzet. A térfigyelő kamerarendszer bővítése és a kerületi kapitányságok lehetőségeinek fejlesztése is a céljaim közé tartozik. Ha a baloldal kampányol a közbiztonsággal, emlékeztetni kell őket: ők hagyták ránk a rettenetes viszonyokat, utánuk „takarítunk” tizenkét éve. A negyedik pedig a Kispesti Piac helyzetének rendezése, hiszen mindenki látja, hogy használhatatlan állapotban van. Az ott élők bevonásával el kell indítani egy tervezési folyamatot és vagy felújítani az épületet vagy újat építeni helyette. Természetesen mindezek mellett az eddig elért országos eredmények, mint a rezsicsökkentést, az adócsökkentést, a családtámogatási rendszer, a fiatalok adómentességének megtartását és Magyarország határainak megvédését a kerítés megtartásával, mind-mind vállalom az itt élők létbiztonsága érdekében. A választás legfontosabb tétje, hogy ezeket az eredmények megmaradnak-e.

DK-s ellenfele már a parlamentben is felszólalt a Galvani híd megépítése ellen, mondván, hogy ha megvalósul a beruházás, akkor hatalmas forgalom zúdulna Kőbányára és Kispestre.

A Népligeti felüljáróról kitiltották a 12 tonna fölötti járműveket és feltettem a kérdést, hogy mi történik, ha ezt a személygépkocsikkal is megteszik majd? Mert ha a felüljáró kiesik, abból még több dugó lesz, aminek Kispest és Kőbánya fogja meginni a levét. Ha valami csökkenthetné ezt a terhelést, akkor az a Galvani-híd. Arató Gergely nem vette a fáradtságot, hogy tájékozódjon arról, hogy a híd által okozott forgalomnövekedés kezelésére már megvannak a tervek, amelyeket egyébként már a Kőbányai és a Kispesti Önkormányzat testülete is megtárgyalt. El kell mondanunk azonban, hogy

a képviselő úrnak még eltarthat egy darabig felvenni a fonalat, hiszen több, mint 20 kilométerre lakik innen,

kevés a helyismerete, ezért gyakran elvéti a házszámot. Olyan, mint a főnöke, Gyurcsány Ferenc: a választók csak a választás másnapjáig érdeklik őket, utána hátat fordítanak nekik négy évre. Ezért kell Kőbányának és Kispestnek is előre menni, nem hátra.

Fotó: Pap Sándor / Facebook

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tőzeg Áfonya
2022. március 03. 20:39
Pap Sándort van szerencsém személyesen ismerni majd 2 évtizedig Kőbányán éltem.Néhány fogadóórájára elmentem {a tisztségem központja az ő körzetében található} mindig segítőkész megoldásra törekvő volt. Csak jót mondhatok róla. Csak Arató tevékenység e is előttem van. A különbség ő és Pap Sándor közözött ugyanaz mint Tarlós és Karácsony közt. És nem Karácsony, s Arató javára.
Lajoss
2022. március 03. 18:37
Pap Sándor..ugyammá..:)
duzur
2022. március 03. 18:31
Látva, hogy hova vezethet a kiengesztelhetetlen ellenségeskedés, már csak arról ábrándozom, hogy mindenki rádöbben mennyire értelmetlen a konfliktusokat kultiválni, a kiegyezés helyett...
Rocktoberi
2022. március 03. 17:17
Ez az Arató egy segghülye buzgómócsing Gyurcsány seggnyaló. Ez a képességeinek a teljes felsorolása.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!