Szijjártó Péter: Biztonságban van a magyar evakuációs konvoj

2022. február 26. 22:54

Késő éjjel jelentkezett New Yorkból a külügyminiszter.

2022. február 26. 22:54
null

Éjjel jelentkezett be New York-ból Szijjártó Péter. A külgazdasági- és külügyminiszter jelentette: szombaton is egyeztetett Szergej Lavrov orosz kollégájával, megismételte Budapest felajánlását, miszerint hazánk kész otthont adni a béketárgyalásoknak.

Szijjártó elmondta, hogy a legfontosabb az, hogy béke legyen, ehhez pedig csak a tárgyaláson keresztül vezethet az út. A külügyminiszter elmondta, hogy Szergej Lavrovval és az ukrán külügy képviselőivel is egyeztetett, mindkettejüknek elmondta, hogy Magyarország a mihamarabbi békében érdekelt.

A Kijevből pénteken elindult konvojjal kapcsolatban Szijjártó Péter azt emelte ki, hogy az már biztonságban megérkezett hazánk ungvári konzulátusára. A miniszter elmondta, hogy sokáig a Kijevben maradás tűnt biztonságosabb opciónak, de végül mégis a megindulás mellett döntöttek. A magyar külügyminisztérium szervezésében összesen harmincöten hagyták el az ukrán fővárost, köztük a kijevi nagykövetség munkatársai családtagjaikkal, illetve a média és más nemzetközi szervezetek képviselői is. Ők hamarosan Magyarországra érkeznek majd, most már biztonságban vannak.

Szijjártó Péter azt is bejelentette, hogy a magyar külügyminisztériumtól nemrég egy újabb nemzetközi szereplő kért segítséget, amit hazánk megad, így ennek a szervezetnek a képviselői Magyarország kijevi nagykövetségén tartózkodhatnak.

 

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ohassa
2022. február 27. 11:30
Drúzsba Peti esetleg nem akarná bejelenteni, hogy szó sem lehet a Szputnyik vakcina debreceni gyártásáról? Arról, hogy putyin, az agresszor vasutat húzzon Mo.-n át az EU-ba?
VakzKommondor
2022. február 27. 07:04
Ideje lenne bocsánatot kérni fursalos szélskkakas kakadu.
Pitypangocska
2022. február 27. 01:21
Végtelen köszönet Orbán Viktornak, Szijjártó Péternek és a kormány közreműködő tagjainak azért az emberfeletti munkáért, helytállásért, amit ezekben a nehéz napokban (is) tanúsítanak. Míg ők keményen dolgoznak, mi - viszonylagos- nyugalommal hajthatjuk a párnára a fejünket, mert ők őrzik a biztonságunkat. Hála nekik.
Vakfolt
2022. február 27. 00:06
Érdekes passzió a mihamarabbi békéről, befejezésről értekezni olyankor, azoknak, mikor a felek még csak dörzsölgetik a faszukat, most lendülnek igazán bele, és messze az ejakuláció.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!