Meggyőződésem, hogy megfigyelnek

2022. január 06. 13:37

Üzenem a Fidesznek: én jól alszom, nekem, velük ellentétben, nincs titkolnivalóm. Interjú.

2022. január 06. 13:37
null
Szabó Tímea
Szabó Tímea

Gansperger Gyula, aki főszereplője a Városháza-ügy hangfelvételeinek, miközben CIA-és múlttal vádolja, egyben »kurva kemény csajnak« nevezi önt. Valóban ilyen kemény?

Igen, ehhez kell keménység, még akkor is, ha a CIA-ügynöközés nem csak hazugság, de totális kommunikációs kapufa is. A Fidesz ezzel valamiféle wonder womant csinál belőlem, és olyan képességekkel ruház fel, amelyekkel sajnos nem rendelkezem. Viszont ez az egész a mi választóinkat nem érdekli, ahogy még a bizonytalanokat sem. A Fidesz szavazói pedig eddig is utáltak, méghozzá ennél sokkal kevésbé fajsúlyos vádak miatt is, úgyhogy ennél jobban már nem fognak utálni. Ezek a fideszes propagandisták olyanok, mint a tehetségtelen birkózók, felmennek a szőnyegre, izzadnak és küszködnek, de nem találnak rajtam fogást. Én nem járok drogos melegpartikra, nem is loptam, ezért inkább kitalálnak rólam valami nem létezőt. És ha valaki már járt Afganisztánban, ahogy én dolgoztam is ott, akkor a fideszes fiúk fejében ő nyilván CIA-ügynök, ami ugyanolyan képtelenség, mintha azt állítanám, hogy Balog Zoltán meg Stasi-ügynök volt, csak mert az első felesége német.

Nem érzi úgy, hogy ezek a vádak és a rendkívül súlyos parlamenti bírságok azt a célt szolgálják, hogy félelemérzetet tartsanak fönn az ellenzéki képviselőkben, hogy óvatosabbá váljanak, kontrollálják magukat, s ezáltal lassan elveszítsék ellenzéki jellegüket?

De igen, ez nyilvánvalóan így van, ez a célja Kövér László tízmilliós bírságainak is. De én ennél keményebb dolgokhoz is kénytelen voltam és vagyok hozzászokni, s ezek, kiváltképp kétgyermekes családanyaként, nem hogy eltántorítanak, hanem még elszántabbá, még keményebbé tesznek. Egy dolgot nem tudnak: megfélemlíteni. Nem tudom véletlennek tekinteni például, hogy most már hónapok óta a házam előtt bizonyos emberek hol reggel hatkor, hol este tízkor különböző autókban várakoznak, és ha reggel elindulok a munkába, akkor ők is elindulnak utánam. Az ilyen eszközökkel pontosan azt célozzák, hogy ne aludjunk nyugodtan. De üzenem a Fidesznek: én jól alszom, nekem, velük ellentétben, nincs titkolni valóm.

Azt állítja, hogy megfigyelik?

Meggyőződésem, hogy igen. Kaptam olyan jelzést is, hogy magánnyomozókat bérelnek föl, hogy dolgozzanak rám, de nehéz azt gondolni, hogy ebből a hatóságok nem veszik ki a részüket. Persze a szakszolgálatokat bevetni rendkívül kockázatos, hiszen képviselőket nem lehet csak úgy megfigyelni. Ha ezt alapos indok és bírói engedély nélkül teszi bárki, azért börtön jár. Mindenesetre ezzel az egésszel meg kell tanulni együtt élni, de ez nem mindig könnyű. Ha például ismeretlenek találkozóra hívnak, nem megyek el, nehogy valami bűnöző legyen, akivel aztán lefotóznak. Itt most minden eszközt bevetnek ellenünk, nagyon észnél kell lenni.

Mondjuk, nem kell magánnyomozó azok után, hogy a házelnök maga ad ideológiai hátteret a szolgálatoknak ahhoz, hogy ki a haza ellensége.

Ez így van. Én attól tartok ugyanakkor, hogy amikor ellenzéki ügynökökről vízionálnak a kormány tagjai, vannak köztük olyanok, akik tényleg elhiszik, amit mondanak. A diktatúrák sajátja a paranoia is. Mivel az én életem tiszta, rólam is csak azt tudták kitalálni, hogy a CIA ügynöke vagyok.

Összesen 238 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2022. január 09. 09:37
Boldogok a lelki szegények...
rókabácsi
2022. január 08. 11:48
mármint a CIA? nehogy elkúrjad?
akiaki
2022. január 07. 21:17
sőt! lőttek is, de elhajoltam!
masikhozzaszolo
2022. január 07. 19:04
Jól alszik. Ez van az ágya felett, a fészek biztonsága: https://logosmarcas.net/wp-content/uploads/2020/12/CIA-Emblema.png
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!