Rzeczpospolita: az Izrael – V4-csúcson vehették meg a lengyelek a Pegasust

2022. január 04. 11:17

A lengyel lap szerint ekkor vásárolhatta meg Magyarország is a kémszoftvert.

2022. január 04. 11:17
null

A Rzeczpospolita a Pegasus izraeli kémszoftver beszerzésének hátterét kutatta. Az újság információi szerint, annak ellenére, hogy ugyan a lengyel kormány igyekszik titokban tartani, a legvalószínűbb lehetőség mégis az, hogy a Pegasus kémszoftver megvásárlására még Beata Szydlo miniszterelnöksége idején egy Izrael + Visegrádi négyek (V4) csúcson kerülhetett sor, amikor még Benjamin Netanjahu miniszterelnök képviselte Izraelt.

A cikk szerint valószínűleg ekkor vásárolhatta meg Magyarország is a szoftvert.

(Nyitókép: Pegasus földet ér – Jessica Bradsher szobra az amerikai Kentucky államban. Illusztráció. Fotó: Reuters)

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Latoszog
2022. január 05. 08:31
Át kellene gondolni, hogy az izraeliekkel szabad-e bármilyen bizalmi kapcsolatot építeni! A Benjámín Netanjáhú által vezetett kormány közvetítésével bizonyos országok megvettek egy kémszoftvert, és a kormányváltás után a Naftáli Benet által vezetett kormány a számára politikailag nem tetsző országok titkos műveleteiről ennek a szoftvernek a révén birtokukba került valós, vagy kitalált adatait a világ nyilvánossága elé hozta. Hát erre mondják, hogy ilyen szemét országtól még vizet sem vennék! Meg kellene gondolni, hogy a tőlük megrendelt fegyverek megrendelését vegyék semmisnek ezek után, mert még saját magunkban teszünk kárt velük.
Hannibal
2022. január 04. 20:17
Nagyon helyes, össze kell hangolni az elhárítást. :)
garabonciás
2022. január 04. 18:39
Magyarország nem vásárolta meg.
Türelem
2022. január 04. 18:23
Minden ország alapvető joga lehallgatni ellenségeit, külföldi ügynökeit. Izraeltől Amerikáig, Lengyelországig, Magyarországig......Köszönet izraeli barátainknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!