Transz Szűz Mária: közel hetvenezren kérik elhatárolódásra az EP-t

2021. december 17. 18:00

Közel hetvenezer európai polgár aláírása gyűlt össze néhány nap alatt annak érdekében, hogy az Európai Parlament nyilvánosan is határolódjon el a keresztényeket sértő Riccardo Simonettitől. Az már korábban kiderült, hogy az LMBTQ-aktivista hazudott, amikor magát az EP jószolgálati nagyköveteként mutatta be.

2021. december 17. 18:00
null
Vágvölgyi Gergely
Vágvölgyi Gergely

Összeurópai kezdeményezéssé válhat az petíció, aminek keretében mostanáig négy országból több mint 65 ezer polgár kérte aláírásával az Európai Parlament elnökét, hogy hivatalosan és nyilvánosan határolódjanak el Riccardo Simonettitől. Emlékezetes: az LMBTQ-aktivista a közelmúltban egy német magazin címlapján pózolt „transznemű” Szűz Máriaként, karjában a kis Jézussal, oldalán egy fekete férfi által formált „Szent Józseffel”. 

Az eset nagy vihart kavart, különösen, amiért Simonetti önmagára az Európai Parlament jószolgálati nagyköveteként hivatkozott. Ahogy arról itthon lapunk elsőként beszámolt, az aktivista hazudott: az EP sajtószolgálata arról tájékoztatott minket, hogy a parlamentnek nincsenek jószolgálati nagykövetei, ez a pozíció egyszerűen nem létezik. Elismerték azonban, hogy egyes ügyek mentén – jellemzően az EP számára fontos témák kommunikálása során – együttműködnek influenszerekkel, köztük Simonettivel is, akivel korábban a parlament müncheni irodája vette fel a kapcsolatot.

Állításuk szerint az aktivista téves önmeghatározása félreértés eredménye lehet. 

Sokan vannak azonban, akik nem elégedtek meg ennyivel.

A CitizenGO nevű nemzetközi keresztény jog- és értékvédő szervezet a napokban kampányt is indított, amelyben Simonettit és David Sassolit, az Európai Parlament elnökét egyaránt megszólítják. Az aktivistától azt kérik, ne nevezze magát többé az Európai Parlament nagykövetének, hiszen ezzel megtéveszti követőit. Érvelésük szerint a parlament hivatala azzal, hogy nem határolódott el nyilvánosan a vele együttműködő Simonettitől, hallgatólagosan támogatta megnyilvánulását, amellyel a keresztény európaiak többségét megsértette. Ezért nyílt állásfoglalást kérnek David Sassolitól, sürgetve, hogy határolódjon el a botrányt okozó megnyilvánulástól, az Európai Parlament pedig függessze fel minden hivatalos és félhivatalos együttműködését az aktivistával. 

A petíciót eddig Spanyolországban, Németországban, Szlovéniában és Magyarországon mutatta be a CitizenGO. Mint lapunknak nyilatkozva Faragó Renáta, a szervezet magyarországi kampányfelelőse fogalmaz, ha valaki alaptalanul használja – az Európai Parlament nevével visszaélve – nagyköveti címét, az ellen a testületnek magától értetődően fel kellene lépnie. „Különösen, ha olyasvalaki tetszeleg ilyen címmel, aki vallásgyalázó képeken pózol, majd párhuzamot von a keresztény dogmák és a genderlobbi szlogenei között” – teszi hozzá, utalva Simonetti megnyilvánulására. Az aktivista ugyanis a „szent család új interpretációjának” bemutatásakor úgy fogalmazott; „Ha azt a tényt figyelmen kívül hagyjuk, hogy Jézus nem volt fehér, akkor akár azt is hihetjük, hogy Szűz Máriának szakálla volt – miért ne?” 

A keresztény értékvédő szerint például azért, mert szent szimbólumokkal és szentként tisztelt személyekkel – vallástól függetlenül – ízléstelen ilyen gúnyt űzni, amely ráadásul nem is több puszta provokációnál. „Ebben a helyzetben az Európai Unió minden szervezetének a többségben lévő, keresztény értékrendet valló emberek mellett kellene kiállnia és az influenszer ilyen megnyilvánulásai után minden hivatalos és informális kapcsolatot azonnal meg kellene szüntetnie” – hangsúlyozza. 

A szervezet a következő napokban további európai országokban is megkezdheti kampányát, az aláírások száma pedig hamarosan átlépheti a százezres határt. 

Riccardo Simonetti a közelmúltban – még „nagykövetként” – Magyarországgal kapcsolatos álláspontját is megfogalmazta. Az aktivista az MTV díjátadó gálájára érkezett Budapestre, majd arról beszélt, hogy hazánkban aggasztó az lmbtq-közösség helyzete. Alapítványának Instagram-oldalán homo- és transzfób országként mutatták be Magyarországot. 

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
APA152
2022. január 18. 21:10
"Riccardo Simonetti a közelmúltban – még „nagykövetként” – Magyarországgal kapcsolatos álláspontját is megfogalmazta " És az MTV -s barmok még el hitték neki "bemondásra",hogy ő is valaki, ezzel lejáratva saját magukat is. De a balhibbant oldalon mindig ez megy. Ott nem kell senkinek,semmilyen bizonyítékot felmutatnia. Lásd: Kamu "untam már " Geli nyelvvizsgáját,stb.
Monongahela
2021. december 18. 20:14
Saját maguktól biztos nem fognak elhatárolódni.
Box Hill
2021. december 18. 12:09
Itt az idő. Onward Christian soldiers!
Autofocus
2021. december 18. 12:03
Aláírtam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!