Orbán: A közép-európai népek túlélésének záloga a szövetségkötés

2021. október 11. 16:09

Nincs sikeres Magyarország sikeres Szlovákia nélkül, és fordítva – fogalmazott a kormányfő.

2021. október 11. 16:09
null

A közép-európai sorsközösségben élő népek között értelmetlen bármiféle ellenségeskedés, „mindannyiunk túlélésének záloga a barátság és a szövetségkötés” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Mária Valéria híd átadásának huszadik évfordulója alkalmából tartott ünnepségen, hétfőn Esztergomban.

A kormányfő beszédében kiemelte: „két olyan ország határán, amely külön-külön és együtt is súlyos leckét vett az elmúlt évszázad megszállóinak agressziójából, könnyű belátni, mi szlovákok és magyarok nem ellenségek, hanem sorstársak vagyunk”. Az okos szomszédok nem háborúznak és nem ellenségeskednek egymással – közölte. Hangsúlyozta: két, egymás kultúráját tisztelő nemzet együttműködése mindig gyümölcsöző.

Lehet egyszerre büszke európainak és szlováknak, büszke európainak és magyarnak lenni",

lehet mindenkit elérő gazdasági növekedést produkálni, lehet mindenkinek munkahelyeket teremteni, és „közben nem kell megtagadni életmódunkat, önmagunkat, múltunkat és értékeinket” – fogalmazott Orbán Viktor. Hozzátette: nincs sikeres Magyarország sikeres Szlovákia nélkül, és fordítva.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2021. október 11. 20:49
Nocsak, valamiért (amit soha nem fogunk megtudni) ma épp a szlovák szövetség a fontos. Hát a türk tanács, az már semmi??
Robur
2021. október 11. 20:29
Meleg szarig a szlovákoknak.:.-)))))))))))) Amúgy mennyire eredeti ez a Brüsszelezés.
lantose70
2021. október 11. 18:47
Most ezt én nem értem. Nem az van, hogy inkább keletiek vagyunk? Nagyon ígéretes volt, hogy Kövér, Varga Mihály elég nyíltan beszélt az EU-ból való kilépés ésszerűségéről. Nem kellene meghátrálni. A sok libernyákcsicska ajvékoljon, ahogyan eddig is, de ne hódoljunk be a brüsszeli gyarmatosítóknak! Nem kell nekünk, hogy kilúgozzák a szittyamagyar kereszténységet, és ránk szabadítsák a transzszexuális muszlim fundamentalistákat lakosságcsere céljából! És a tótokkal sem kellene ennyit bratyizni. A Benes-törvények még érvényben vannak, a kettős állampolgárságot tiltják, és nem adták vissza a Felvidéket. Majd ha ezek megtörténtek, akkor beszélünk, addig inkább építsük a keleti partnerséget. Az oroszok a Krím, a kínaiak Tajvan kapcsán átérzik az elszakított részek fontosságát, háta még segítenének is...
llnnhegyi
2021. október 11. 17:51
Mindenáron V4-k! Hajrá Lengyelország, Szlovákia, Csehország, Magyarorszag!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!