Nyilvánosságra hozták a biztonsági kamerák felvételeit a Capitolium ostromáról

2021. szeptember 24. 10:58

Az Igazságügyi Minisztérium nemzetbiztonsági kockázatokra hivatkozva nem akarta kiadni a felvételeket.

2021. szeptember 24. 10:58
null

A Buzzfeed jogi úton elérte, hogy az Igazságügyi Minisztérium tiltakozása ellenére kiadják a felvételeket. A videót a minisztérium arra hivatkozva nem akarta nyilvánosságra hozni, hogy veszélyeztethetik a nemzetbiztonságot – írja a Neokohn.

A lap emlékeztetett: néhány száz Trump-párti tüntető január 6-án benyomult a Kongresszus épületébe, hogy megállítsa a szavazatok számlálását. A betörést követően

a biztonsági őrök lelőttek egy fegyvertelen nőt, négyen pedig egészségügyi komplikációk következtében haltak meg.

Később egy rendőr is életét vesztette, először úgy tűnt egy ütés következtében, később kiderült, hogy agyvérzésben halt meg. Egy nyilvánosságra hozott felvételen például látható, hogy egy fedora kalapos férfi cigit osztogat, egy másikon pedig különböző zászlókkal vonuló emberek láthatóak. Az elmúlt hónapokban több száz embert állítottak bíróság elé azok közül, akik résztvettek a Kapitólium elleni támadásban.

Nyitókép: MTI

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2021. szeptember 24. 15:51
usanka legszarabb ügye!
Sincero
2021. szeptember 24. 13:16
Kik? :))
mokány
2021. szeptember 24. 13:14
USSA
Megtalálta
2021. szeptember 24. 12:59
Megnéztem a videót. Ezt nem akarták kiadni nemzetbiztonsági kockázatra hivatkozva?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!